«Οι άνθρωποι δεν είναι μονογαμικά όντα». Επειδή έχουμε βαρεθεί να ακούμε τη συγκεκριμένη δικαιολογία όταν το κεντρικό θέμα συζήτησης έιναι η απιστία, κάποιοι ερευνητές σκέφτηκαν να ρωτήσουν τους ίδιους τους άντρες που έχουν υπάρξει άπιστοι τι τους οδήγησε εκεί. Δεν ξέρουμε αν οι απαντήσεις τους θα σας ικανοποιήσουν, αλλά μπορεί να αποδειχθούν διαφωτιστικά. 

Είναι σαν να σε σπρώχνουν και να σε πετάνε από το πιο ψηλό σημείο μιας πενταόροφης πολυκατοικίας, σαν να σε ρίχνουν στη θάλασσα ενώ κοιμάσαι. Η απιστία σε μια σχέση προκαλεί τα πιο ξεριζωτικά συναισθήματα και σε φορτώνει με ένα τσουβάλι ανασφάλειες. Και όσο εσέις μπορεί να σπαζοκεφαλιάζετε αναζητώντας τους πιθανούς λόγους που μπορεί ο σύντροφός σας να έφτασε στο σημείο να θέλει μια άλλη γυναίκα, μια έρευνα αποφάσισε να το ερευνήσει με περισσότερη ψυχραιμία. 

Το superdrug, ένα σάιτ που προσφέρει online ιατρικές υπηρεσίες, κάλεσε τους άντρες χρήστες του να συμμετέχουν σε ένα live τσατ με θέμα την απιστία για να διαπιστώσει πόσοι έχουν υπάρξει άπιστοι και τι τους οδήγησε εκεί. Στο τέλος της συζήτησης, που τελικά είχε 2.000 συμμετέχοντες, συγκέντρωσε τους 5 πιο συχνούς λόγους που ένας άντρας απατά. 

1. «Ήταν μια πραγματικά πολύ σέξι γυναίκα και δεν μπόρεσα να αντισταθώ». 
2. «Ένιωσα ότι μου στάθηκε σε μια δύσκολη στιγμή». 
3. «Είχαμε σταματήσει να κάνουμε σεξ με την κοπέλα μου». 
4.  «Βαριόμουν και χρειαζόμουν κάτι να με ανεβάσει». 
5. «Η σύντροφός μου έπαψε να μου δίνει σημασία».

Aξίζει να σας πούμε ότι 34% των αντρών παραδέχτηκαν ότι έχουν υπάρξει άπιστοι περισσότερες από 2 φορές σε μια σχέση. Επιπλέον, στην ερώτηση πως γνώρισαν τη γυναίκα με την οποία απάτησαν την σύντροφό τους, 32% απάντησαν ότι ήταν φίλη τους, 28% ότι ήταν συνάδελφός τους και 19% ότι την γνώρισαν σε ένα μπαρ. 
Από τους συμμετέχοντες της έρευνας, το 55% παραδέχτηκαν ότι το έχουν μετανιώσει. 
Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα είναι οτι 25% των περιστατικών απιστίας προέκυψε αφού η σχέση είχε κλείσει ένα εξάμηνο ενώ 60% των αντρών που είχαν συνερευθεί με άλλη γυναίκα ήταν ήδη παντρεμένοι. 

Προφανώς δεν είναι όλοι οι άντρες άπιστοι και κατά τη γνώμη μας, ο πιο ασφαλής και σίγουρος τρόπος για να μην οδηγηθεί μια σχέση στην απιστία, (τόσο από την πλευρά του, όσο και από την πλευρά σας), είναι να μην πάψετε ποτέ να την εξελίσσετε με όποιο τρόπο μπορείτε. Όπως ακριβώς ένα φυτό που ξεχνάμε να το ποτίσουμε, αν την αφήσετε απλώς να υπάρχει, θα μαραθεί.