Μία από τις σημαντικότερες θεατρικές παραγωγές του φετινού καλοκαιριού που ανεβάζει το Εθνικό Θέατρο, φέρνει στο Ρωμαϊκό Ωδείο ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του 36ου Φεστιβάλ Πάτρας 2017.

Πρόκειται για την παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη που θα αποτελέσει και την επίσημη πρεμιέρα του 36ου Φεστιβάλ καθώς θα ανέβει στην Πάτρα στις 14 Σεπτεμβρίου. Η επίσημη πρεμιέρα του 36ου Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος μπορεί βέβαια να αργεί φέτος κάπως, όμως είναι σίγουρο ότι θα αξίζει την αναμονή.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της παράστασης, στον ρόλο του Τρυγαίου που σύμφωνα με την υπόθεση της κλασικής κωμωδίας του Αριστοφάνη, ψάχνει τρόπους για να απελευθερώσει την Ειρήνη, οι Πατρινοί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ανατρεπτικό, Τζίμη Πανούση.

Μόνο και μόνο από το στοιχείο αυτό καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για μία ξεχωριστή παράσταση που θα έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ουσιαστικά είναι μία μουσική κωμωδία σε σύνθεση Νίκου Κυπουργού και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.

Μαζί με τον Πανούση συμπρωταγωνιστούν ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος (Ερμής), η Ειρήνη Καράγιαννη (Ειρήνη) και ο Αιμιλιανός Σταματάκης (Πόλεμος). Η παράσταση στο πλαίσιο της περιοδείας της θα ανέβει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 21 και 22 Ιουλίου.


Όσο για το 36ο Φεστιβάλ Πάτρας, σε λίγες μέρες από τώρα πρόκειται να ανακοινωθούν όλες οι εκδηλώσεις του για φέτος, με τον πρόεδρο του ΟΚΠΕ Ανδρέα Ανδριόπουλο και τους συνεργάτες του να προχωρούν σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Το σίγουρο είναι ότι και το φετινό καλοκαίρι, αν κρίνουμε από την επίσημη πρεμιέρα του φεστιβάλ, πρόκειται να δούμε, αρκετά ωραία πράγματα από τον ΟΚΠΕ.