Σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο της υπαίθριας πορνείας στην Πάτρα.

Μπορεί οι ιερόδουλες από την Αφρική να έχουν εξαφανιστεί από την γνωστή τους πιάτσα στο κέντρο της πόλης (στην Ρήγα Φεραίου ανάμεσα από Μιαούλη και Τσαμαδού), όμως οι νεαρές ρομά φαίνεται ότι με τις «υπηρεσίες» τους έχουν καλύψει και με το παραπάνω το "κενό" τους.

Μόνο που αυτές ξεκινούν την «εργασία» τους από νωρίς το πρωί, συνεχίζοντας μέχρι αργά το απόγευμα. Οι νεαρές και ανήλικες (στις περισσότερες τουλάχιστον των περιπτώσεων) ρομά, κυκλοφορούν σε μέρη όπως στην πλατεία Γεωργίου, στην Πλατεία Όλγας, στα Ψηλαλώνια, στην Τριών Ναυάρχων ή ακόμα και στο Νότιο Πάρκο.

Εκεί «ψαρεύουν» πελάτες, γνωρίζοντας ότι έχουν ιδιαίτερη πέραση στις μεγαλύτερες ηλικίες, με τους γέρους άνδρες να τις αναζητούν και αυτοί, πηγαίνοντας στα γνωστά στέκια για να τις βρουν.

Το «πίτσι» γίνεται σε δημόσια θέα, όμως το ραντεβού για τα περαιτέρω δίνεται σε ένα απόμερο μέρος, έτσι ώστε να αποφεύγονται τα αδιάκριτα βλέμματα. Οι ερωτικές υπηρεσίες των κοριτσιών ξεκινούν από τα 5 ευρώ και ανάλογα με το τι δίνουν, φτάνουν έως και τα 10.

Σύμφωνα με αρκετούς Πατρινούς που έχουν γίνει μάρτυρες του όλου θεάματος οι εικόνες αυτές διαδραματίζονται σε καθημερινή βάση σχεδόν, την ίδια στιγμή που στις πλατείες μπορεί να συχνάζουν παιδιά που να παίζουν ανέμελα στην παιδική χαρά.

Μάλιστα, όπως λένε το όλο θέαμα είναι κάπως «παρακμιακό» και καλούν τις Αρχές και ιδιαίτερα την Αστυνομία που ασφαλώς γνωρίζει τι γίνεται να το σταματήσει.