Μεγάλη αύξηση της προσφυγικής ροής παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες στο νέο λιμάνι της Πάτρας, γεγονός που έχει ανησυχήσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο που προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες στον χώρο της λιμενικής ζώνης.

Η αύξηση του αριθμού των μεταναστών στον χώρο της πρώην ΑΒΕΞ και του πρώην Λαδόπουλου είναι αισθητή ακόμα και από έναν περαστικό, αφού διασχίζοντας κατά μήκος την Ακτή Δυμαίων, βλέπει ομάδες προσφύγων διασκορπισμένες να παρατηρούν την κίνηση των φορτηγών και των πλοίων, έτοιμες για δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση του αριθμού των προσφύγων έχει κάνει έκρυθμη την κατάσταση στον χώρο της λιμενικής ζώνης, εκεί που πριν από μερικές εβδομάδες υπήρχε μία σχετική ομαλότητα.

Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκε και ένας πετροπόλεμος μεταξύ προσφύγων και οδηγών φορτηγών, με τους άνδρες του λιμεναρχείου να βρίσκονται στην μέση, καταφέρνοντας να ηρεμήσουν τελικά τα πνεύματα.

Οι νέες αφίξεις προσφύγων είναι πολλές και οι μετανάστες που έρχονται δείχνουν ακόμα πιο αποφασισμένοι για να ταξιδέψουν μέσα από το λιμάνι προς την Δύση. Τις προάλλες, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των ανθρώπων του Κεντρικού Λιμεναρχείου, έφτασαν στην Πάτρα, μέσω του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ερχόμενοι από την Αθήνα τουλάχιστον 30 πρόσφυγες.

Φτάνοντας στον σταθμό της Ζαΐμη η ομάδα των προσφύγων πήρε ταξί για να τους πάει στην ΑΒΕΞ!

Μεγάλωσαν τα "μπουλούκια"

Χαρακτηριστικό, άλλωστε, της αυξητικής τάσης της μεταναστευτικής ροής στο λιμάνι της Πάτρας είναι ότι τα «μπουλούκια» των μεταναστών που επιχειρούν να μπουν μέσα στον χώρο της λιμενικής ζώνης, είναι πλέον μεγάλα σε αριθμό.

Ομάδες που αποτελούνται από 10, 15 ή και 20 μετανάστες επιχειρούν κάθε φορά να μπουν στο νέο λιμάνι από διαφορετικά σημεία, κατά μήκος της Ακτής Δυμαίων, κάτι που ασφαλώς κάνει την δουλειά των λιμενικών ακόμα πιο δύσκολη.

Οι περισσότεροι από τους νέο - αφιχθέντες μετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, ενώ υπάρχουν μεταξύ τους και πολλοί ανήλικοι που είναι ασυνόδευτοι και δείχνουν ακόμα πιο αποφασισμένοι για να πετύχουν το σκοπό τους.

Με λίγα λόγια η κατάσταση στο νέο λιμάνι της Πάτρας έχει αγριέψει, χωρίς όμως ευτυχώς μέχρι ώρας να έχει ξεφύγει…