Μια Πατρινή εταιρεία έλαβε μέρος στον διαγωνισμό για τις καλύτερες νεοφυείς επιχειρήσεις της Ευρώπης παίρνοντας το σχετικό βραβείο στον τελικό των StartUp Europe Awards 2016 που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για την εταιρεία Phee μία εταιρεία που βασίζεται στην καινοτόμο ιδέα της αξιοποίησης φυκιών, χρησιμοποιώντας τα ως πρώτη ύλη για να δημιουργήσει και να κατασκευάσει διάφορα προϊόντα.

Πέρα από την Πατρινή εταιρεία που διαγωνίστηκε στην κατηγορία Πράσινο, έλαβαν μέρος και τέσσερις ακόμα ελληνικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων βραβεύτηκε η μία, στην κατηγορία «Έξυπνες Πόλεις». Πρόκειται για την CityCrop  το αντικείμενο της οποίας έχει να κάνει με τις έξυπνες καλλιέργειες και έναν υγιή και πιο πράσινο τρόπο ζωής.

Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες ελληνικές εταιρείες που πήραν μέρος σε διάφορες κατηγορίες από τις 10 συνολικά, με βάση τις οποίες είναι καταρτισμένος ο διαγωνισμός, ήταν η Convert Art (στην κατηγορία Δημιουργικότητα), Nursify (Υγεία) και η Hopwave (Τουρισμός).

Η τελετή του τελικού των StartUp Europe Awards έγινε με την παρουσία του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, ενώ εκεί ήταν και ο Κάρλο Μοέδας, Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη έρευνα, την επιστήμη και την καινοτομία.

Συνολικά στον τελικό έλαβαν μέρος 84 νεοφυείς επιχειρήσεις από 14 ευρωπαϊκές και δόθηκαν διακρίσεις στις εξής 10 κατηγορίες δραστηριοποίησης νεοφυών επιχειρήσεων οι οποίες είναι οι εξής:

Δημιουργικότητα, Ενέργεια, Χρηματοοικονομική Τεχνολογία, Υγεία, Πράσινο, Τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών (ΤΠΕ), Έξυπνες Πόλεις, Κοινωνική ζωή, Τουρισμός και Νερό. Σημειώνουμε ότι την πρωτοβουλία StartUp Europe Awards στηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.