Το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας παρουσιάζει μία συναυλία – αναδρομή στην μουσική των θρυλικών Beatles, με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων "Θανάσης Τσιπινάκης" και τη σύμπραξη εξαιρετικών, δραστήριων μουσικών της σύγχρονης σκηνής.
Η μουσική του συγκροτήματος που άλλαξε την ιστορία της μουσικής και συνεχίζει να συγκινεί νέους και μεγαλύτερους 50 και 60 χρόνια μετά, αποτελεί ιδανικό υλικό για την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων. 
Το ενορχηστρωτικό πνεύμα του George Martin (παραγωγού των Beatles) των 60’s και 70’s μεταφράζεται στο σήμερα από τη Βάσω Δημητρίου για να συνδυάσει τον ακουστικό ήχο των νυκτών εγχόρδων με τον ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό ήχο του electro-rock ensemble, αποτελούμενο από τον Γιάννη Αναστασάκη, την Βάσω Δημητρίου, τον Καλλίστρατο Δρακόπουλο και τον Μιχάλη Ευδαίμων.
Η Τζένη Καπάδαη, η Άννα Λινάρδου και η Κατερίνα Πολέμη, τρεις ξεχωριστές φωνητικές προσωπικότητες που καλύπτουν ερμηνευτικά ένα ευρύτατο μουσικό
φάσμα, καλούνται να συμβάλουν σε αυτήν τη δημιουργική, διαλεκτική συνύπαρξη διαφορετικών ηχοχρωμάτων, επιρροών και ιδιωμάτων.
Το σύνολο διευθύνει ο διακεκριμένος Μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ Αναστάσιος Συμεωνίδης.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων έχει η Βάγια Ζεππάτου.
Η ερμηνεία της μουσικής των Beatles από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων υπήρξε επιθυμία και πρόκληση για τον ιδρυτή της Θανάση Τσιπινάκη. 
Η πραγματοποίησή της, είναι αφιερωμένη με συγκίνηση στη μνήμη του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης»
Αναστάσιος Συμεωνίδης, μουσική διεύθυνση 
Βάσω Δημητρίου, ενορχηστρώσεις 
Τζένη Καπάδαη, τραγούδι
Άννα Λινάρδου, τραγούδι
Κατερίνα Πολέμη, τραγούδι
Γιάννης Αναστασάκης, ηλεκτρική κιθάρα, ηχητικά εφέ
Βάσω Δημητρίου, ηλεκτρική κιθάρα
Καλλίστρατος Δρακόπουλος, τύμπανα
Μιχάλης Ευδαίμονας, ηλεκτρικό μπάσο
Κατερίνα Πολέμη, ακουστική κιθάρα
Βάγια Ζεππάτου, καλλιτεχνική διεύθυνση Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων 
Νίκος Σωτηρόπουλος, φωτιστικός σχεδιασμός 
Διονύσης Μπάστας, ηχοληψία