Δροσερή πολιτιστική αύρα θα πνεύσει και φέτος το καλοκαίρι στην Αιγιάλεια, που ετοιμάζεται να διοργανώσει και να φιλοξενήσει ξεχωριστές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, συναυλίες και κορυφαίες βραδιές πολιτισμού που συμπεριλαμβάνονται στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.. Το Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» θα κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αποτελώντας την «καρδιά» πληθώρας εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, ενώ διοργανώσεις θα φιλοξενηθούν επίσης σε Άβυθο, Αιγείρα, Διακοπτό και άλλες περιφερειακές κοινότητες.

«Ξεκινώντας από την ανάγκη να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να τραγουδήσουμε, να γελάσουμε ή να συγκινηθούμε και κυρίως να διατηρήσουμε την αισιοδοξία και τη δύναμή μας, φτιάχτηκε με πολλή δουλειά και μεράκι το φετινό Πολιτιστικό πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που προβάλλει και αναδεικνύει τον πολιτισμό του Δήμου μας, γίνεται πρεσβευτής της ιστορίας του τόπου μας και μας καλεί να συμμετέχουμε σε κάθε δράση, να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον, αποδεικνύοντας έμπρακτα για άλλη μια χρονιά πως ... και αυτό το καλοκαίρι, μένουμε όλοι Αιγιάλεια» αναφέρει χαρακτηριστικά το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α..

Μεταξύ άλλων, διοργανώνονται και φέτος οι Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων με τη συμμετοχή 6 θεατρικών ομάδων από Αιγιάλεια και Σκεπαστό Καλαβρύτων (3-8 Ιουλίου), το διήμερο Χορευτικό Συναπάντημα (19 και 21 Ιουλίου) με θέμα «Γαμήλιες πατινάδες» και με τη συμμετοχή 6 χορευτικών ομάδων από όλη την Αιγιάλεια, η Γιορτή Πολιτισμού, Ελιάς και Λαδιού στην παραλία Τ.Κ. Ελαιώνα, μουσικό-θεατρικό αφιέρωμα στον Διονύση Παπαγιαννόπουλο στο Διακοπτό (12 Αυγούστου), ενώ στην έναρξη της διοργάνωσης «Οινοξένεια 2017» στις 17 Αυγούστου, ο εξωτερικός χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» θα φιλοξενήσει συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου με μελωδίες από τη Μεσόγειο αλλά και από την ελληνική παράδοση.

Ένα από τα κορυφαία μουσικά γεγονότα του καλοκαιριού αποτελεί η συναυλία του Στέφανου Κορκολή, το Σάββατο 5 Αυγούστου στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας, με έργα του Μίκη Θεοδωράκη, όπως και η συναυλία του Δημήτρη Μπάση στην Αιγείρα (23 Ιουλίου). Εκλεκτές θεατρικές παραστάσεις θα χαρίσουν στιγμές συγκίνησης και γέλιου στο κοινό του Υπαίθριου Θεάτρου «Γιώργος Παππάς», μεταξύ των οποίων «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» με τον Αιμίλιο Χειλάκη (1/7), «Το μόνο της ζωής μου ταξείδιον» με την Ιωάννα Παππά (14/7), «Λυσιστράτη» με Γιάννη Μπέζο-Πέτρο Φιλιππίδη (12/7), «Για όνομα» με Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνη Μουρατίδη, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη (25/7), «Αλέξης Ζορμπάς» με τον Γρηγόρη Βαλτινό (3/8), «Μπαμπά μη ξαναπεθάνεις Παρασκευή» (11/8). Τέλος, το Αίγιο επέλεξαν φέτος για συναυλίες ο Θάνος Μικρούτσικος με τη δημοφιλή μουσική παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» (31/7), ο Γιάννης Κότσιρας (4/8) και ο Κωστής Μαραβέγιας (14/8), ενώ επί σκηνής του Υπαίθριου Θεάτρου «Γιώργος Παππάς» θα φιλοξενηθεί και η παράσταση «Το πρώτο μας πάρτυ» με αξέχαστες επιτυχίες από τους Ρόμπερτ Ουίλλιαμς, Μπέσσυ Αργυράκη κ.α. (28/7).

Χρυσός χορηγός του προγράμματος είναι η εταιρεία «Coca Cola Τρία Έψιλον».

Το πλήρες πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2017 βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., στη διεύθυνση

www.dikepaigialeias.gr/wp/images/2017/summer2017/SUMMER-2017.pdf