Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Πριν μερικές μέρες δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια (ΑΔΑ: 71ΗΣ465ΧΘΞ-Ξ5Ψ) η έγκριση της διακήρυξης με ανοικτή διαδικασία δημοπράτησης για την «Παροχή Τεχνικών και λοιπών συναφών Επιστημονικών Υπηρεσιών για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων στις δράσεις ωρίμανσης και διαχείρισης υδραυλικών υποδομών του Προγράμματός της». Σύμφωνα με τη παραπάνω απόφαση η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων έχει στο άμεσο πρόγραμμα της την υλοποίηση μιας σειράς έργων τα οποία έχουν ενταχθεί στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου και μεταξύ αυτών είναι το έργο της “Επέκτασης κεντρικής διώρυγας Πηνειού για άρδευση εκτάσεων στην περιοχή δυτικής Αχαϊας”.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη για το συγκεκριμένο έργο η υλοποίηση του οποίου αποτελεί μια από τις εξαγγελίες του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο τον Σεπτέμβριο του 2015. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα συμβάλλει, όταν ολοκληρωθεί, τα μέγιστα στην ενίσχυση του αγροτοδιατροφικού τομέα, στην ουσιαστική βελτίωση της άρδευσης των καλλιεργήσιμων γαιών, στην βελτίωση του αγροτικού προϊόντος, στην στήριξη του αγροτικού εισοδήματος αλλά και γενικότερα στην παραγωγική ανασυγκρότηση στην περιοχή της Δυτικής Αχαϊας.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι παρά το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί προχωρά με σταθερά βήματα στην διευθέτηση σημαντικών έργων στην περιοχή μας όπως η παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων και τα έργα του σιδηροδρόμου που βγάζουν την περιοχή από μια ιδιότυπη συγκοινωνιακή απομόνωση των τελευταίων χρόνων, την εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου αλλά και τώρα την επέκταση της διώρυγας του φράγματος του Πηνειού.

Πρόκειται για έργα που θα βελτιώσουν τόσο την ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής συμβάλλοντας στην ουσιαστική παραγωγική ανασυγκρότησης της.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την συμβολή στον αγώνα που έδωσαν οι Βουλευτές Αχαΐας και τα στελέχη μας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο για να ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή ενός τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Όμως δεν επαναπαυόμαστε. Η δράση μας το επόμενο διάστημα θα στραφεί στη υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αλλά και στην ένταξη του σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό για την παραγωγική ανασυγκρότηση ολόκληρης της περιοχής.