Φυσικά και δεν είναι μόνο έξι, αν αναλογιστεί κανείς πως καλλιτέχνες όπως ο Σωκράτης Μάλαμας ή και ο Γιάννης Χαρούλης δεν έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα των περιοδειών τους, μιας και βρίσκονται ακόμα σε επαφές οπότε τίποτα δεν είναι βέβαιο..

Από την άλλη, σε λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου θα απολαύσουμε τον Maraveya στα Παλιά Σφαγεία ενώ ήδη "τραγουδήσαμε" σε μια μαγική βραδιά με Γιάννη Κότσιρα και Μιρέλα Πάχου στις αρχές του μήνα. Με λίγα λόγια αυτές οι 6 συναυλίες, αποτελούν δικές μας προτάσεις για να απολαύσετε αυτό το καλοκαίρι στην Πάτρα.

Να σημειώσουμε πως αναλογικά, οι περισσότερες συναυλίες γίνονται Ιούνιο και Σεπτέμβριο, όμως και στην "καρδιά" του καλοκαιριού θα συμβούν μουσικά γεγονότα που δεν πρέπει να χάσεις!

Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Ιουνίου - Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Στο Ρωμαϊκό Ωδείο θα βρεθεί ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στις 22 και 23 Ιουνίου 2017. 

Αυτό το καλοκαίρι το ταξίδι του αγαπημένου καλλιτέχνη θα ξεκινήσει με το τρένο των "9 και 5" σε ανοιχτά θέατρα σε όλη την Ελλάδα.

Με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Οδυσσέα Ιωάννου θα κάνουν στάση στην Πάτρα για να τραγουδήσουν μαζί μας σε μια μουσικοθεατρική παράσταση!

​Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Παντελής Βούλγαρης και ο Οδυσσέας Ιωάννου, υποδέχτηκαν την Ρίτα Αντωνοπούλου, την τρίτη χρονιά, και επιστρέφουν για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων σε όλη την χώρα.

Ένα τρένο που αργεί, μία μπάντα μουσικών και ένας παραγωγός ραδιοφώνου περιμένουν στον σταθμό, όπου συναντιούνται μελωδίες, σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα, προσδοκίες και διαψεύσεις των τελευταίων σαράντα χρόνων.

Το ελληνικό τραγούδι τέμνει την συλλογική μας μνήμη και τους προσωπικούς δρόμους.

6 Ιουλίου - Θάνος Μικρούτσικος & Νίκος Καββαδίας

Τη δεκάχρονη πορεία της στο ελληνικό θέατρο γιορτάζει φέτος το καλοκαίρι η 5η Εποχή ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με την παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του 2016. Το «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» με όχημα τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και τον ποιητικό λόγο του Νίκου Καββαδία παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2017 σε νέα επεξεργασία και σε 25 πόλεις, με αποσκευές τα εγκωμιαστικά και γεμάτα συγκίνηση σχόλια κριτικών και θεατών.

Ο Θέμης Μουμουλίδης, εμπνευστής και σκηνοθέτης της παράστασης που έκανε την πρεμιέρα της στο θέατρο Badminton τον Ιανουάριο του 2016 ενθουσιάζοντας το κοινό που - ξεπέρασε τους 50.000 θεατές - θα μας παρουσιάσει σε περιοδεία την ανανεωμένη εκδοχή της, φωτίζοντας νέες εκφάνσεις της λεπτής δραματουργίας που συνθέτουν τη ζωή και το έργο του ποιητή.

Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά, τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, πρόκειται για έναν ποιητή “που μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις”. Στιγμές από τη ζωή και τη σκέψη του ανασύρονται συναρπαστικά μέσω της μουσικής και γίνονται οι εικόνες που θα μας μυήσουν στην ιδιαίτερη προσωπικότητα του και στον έντονο θαλασσινό του βίο.

Ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους και κυρίως η θάλασσα, τα λιμάνια, η ζωή των ναυτικών, οι γυναίκες, «το ταξίδι για το ταξίδι» είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του σκηνοθέτη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου.

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Θάνου Mικρούτσικου, Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Μαριάννας Πολυχρονίδη, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη και 20 ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής. Η πραγματικότητα βυθίζεται στον κόσμο του φανταστικού καθώς επιχειρεί να φωτίσει τις διασυνδέσεις αλλά και τις εκλεκτικές συγγένειες του Καββαδία με μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του.

O σκηνικός χώρος, με την υπογραφή του Γιώργου Πάτσα, δημιουργείται και εναλλάσσεται μέσα από παράλληλες προβολές υπηρετώντας την κινηματογραφική δομή της παράστασης.

Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν τον Θάνο Μικρούτσικο, την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Κώστα Θωμαΐδη που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια.

Η σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη, πολυσυλλεκτική στα μέσα της, αεικίνητη στην αναζήτησή της, επιχειρεί να μετουσιώσει τη σκηνική δράση σε εμπειρία για τον θεατή κάθε ηλικίας, παρουσιάζοντας μια ποιητική εκδοχή της ζωής αλλά και μια ζωντανή εκδοχή της ποίησης.

Ρωμαϊκό Ωδείο - 21:30 μ.μ

19 Ιουλίου - Νίκος Πορτοκάλογλου

O Νίκος Πορτοκάλογλου και η νέα του μπάντα κάνουν restart.

Η μεγάλη δύναμη αυτής της ομάδας είναι οι φωνές: πέντε μουσικοί στη σκηνή, πέντε φωνές. Καθεμιά ξεχωριστή και ιδιαίτερη.

Όλες μαζί μια μικρή χορωδία που εντυπωσιάζει!

Πιάνο, τρομπέτα, βιολί, γιουκαλίλι, κλαρίνο, ακορντεόν, γκάιντα είναι τα νέα χρώματα στην παλέτα. Μαζί με την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα συνθέτουν τον ήχο των καινούριων τραγουδιών, αλλάζοντας εντελώς και τα παλιά.

Ρωμαϊκό Ωδείο: 21:30 μμ.

6 Σεπτεμβρίου - Ελεονώρα Ζουγανέλη

Είναι μια από τις πιο σημαντικές φωνές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής. Μετράει αρκετά χρόνια έντονης και πολύ σημαντικής παρουσίας στα μουσικά πράγματα. Είναι η φωνή που έχει συνδεθεί αναπόσπαστα με κάθε μας συναίσθημα, με στιγμές μας γεμάτες χαρά, αλλά και λύπη, αγάπη, πάθος και έρωτα. Είναι η φωνή που μας αντιπροσωπεύει, που μιλάει για εμάς, που λέει αυτά που θέλουμε να πούμε! Η φωνή που ακολουθούμε και αγαπάμε να ακούμε!

Μια ερμηνεύτρια που μπορεί, στο χρονικό πλαίσιο μιας ζωντανής εμφάνισης, να μας ταξιδέψει και να μας κάνει συμπρωταγωνιστές στα όνειρα της. Να μας αγγίξει με μια στιβαρή λαϊκή ερμηνεία, αλλά και να μας συγκινήσει με την ευαισθησία μιας μπαλάντας. Να μας σηκώσει όρθιους για χορό και να μας ξεσηκώσει σε ένα ξέφρενο πάρτι.

Όλα αυτά θα μας συμβούν και φέτος το καλοκαίρι, αφού η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα κάνει μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία με πολλούς σταθμούς σε πόλεις της Ελλάδας. LOVE TOUR. Γιατί υπάρχει πολλή αγάπη. Και όπου υπάρχει αγάπη, γίνονται υπέροχα πράγματα!

Για τις φετινές της καλοκαιρινές συναυλίες έχει ετοιμάσει ένα διαφορετικό από άλλες χρονιές πρόγραμμα, ένα μεγάλο πάρτι. Ένα πρόγραμμα γεμάτο επιτυχίες, αγαπημένα τραγούδια από τηn προσωπική της δισκογραφία, αλλά και επιλογές της ίδιας από όλο το φάσμα της μουσικής. Τραγούδια που την εκφράζουν και τα κάνει δικά της, με το συναίσθημα και την ερμηνεία της. Όσα χωράνε στηn καρδιά της και θέλει να μοιραστεί μαζί μας!

Ρωμαϊκό Ωδείο - 21:30 μ.μ.

16 Σεπτεμβρίου - Νατάσσα Μποφίλιου

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν αυτό το καλοκαίρι την καλοκαιρινή εκδοχή της ΒΑΒΕΛ 2, βασισμένη στην 5η δισκογραφική συνάντησή τους. Μία παράσταση που θριάμβευσε το χειμώνα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και στο εξωτερικό και τώρα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με ανανεωμένο ήχο και ύφος.

Η ΒΑΒΕΛ 2 είναι μια ολοκαίνουρια, αστραφτερή παράσταση υψηλής αισθητικής και άρτιας παραγωγής, στην οποία υπάρχουν όλα: οι μεγάλες τους επιτυχίες αλλά και απρόσμενα περάσματα σε αγαπημένες στιγμές από το παρελθόν. Μία εξαιρετική, καλοκουρδισμένη μπάντα με πρωτότυπες, διονυσιακές ενορχηστρώσεις. Οι εικόνες, τα αισθήματα, οι αφορμές που δίνουν υπόσταση στα τραγούδια τους.

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος μας προσκαλούν στη ΒΑΒΕΛ 2, για να ενώσουμε και αυτό το καλοκαίρι τις φωνές μας κόντρα στους δύσκολους καιρούς!

Στην Πάτρα θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ (περισσότερες πληροφορίες σύντομα)

24 Σεπτεμβρίου - Φωτεινή Βελεσιωτου

Σε ένα αληθινό ταξίδι παρέα με τραγούδια που όλοι αγαπάμε, θα γίνουμε μια «αγκαλιά» ξεφεύγοντας από τα όρια ενός κλασσικού μουσικού προγράμματος.

Η προσωπική της δισκογραφία με τις «μέλισσες», τα «διόδια», τη «στάχτη» κ.α. συνδυάζεται με μουσικές στιγμές που έχουν σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι στο σύνολό του όπως το «περαστικός κι αμίλητος», «με σένα πλάι μου», «δε λες κουβέντα» και άλλα...

Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς που ήδη προετοιμάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και ο οποίος με τις ερμηνείες του εκφράζει τον επίκαιρο λόγο των ποιητών στην ελληνική μουσική.

*Ο χώρος θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα...