Η συγκεκριμένη πανσέληνος πήρε το όνομα της από αρχαίες φυλές Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής οι οποίοι θεωρούσαν ότι με την εμφάνιση της πανσελήνου ήταν καιρός να μαζέψουν τα φρούτα του καλοκαιριού.

Το strawberry moon θεωρείται σημαντικό και σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Επειδή οι φράουλες ήταν άγνωστες στην Ευρώπη το αποκαλούσαν «το τριανταφυλλένιο φεγγάρι» . Επίσης αλλού το αποκαλούσαν το «καυτό φεγγάρι» ή το «μελένιο φεγγάρι».

Για να το απολαύσετε υπάρχουν πολλές προτάσεις και στην πόλη της Πάτρας... Πάμε να δούμε κάποιες!


Πλαζ

Το μπάνιο στην θάλασσα τη νύχτα είναι μια υπέροχη εμπειρία που γίνεται ακόμα καλύτερη αν υπάρχει ένα ολόγιομο φεγγάρι ή ένα party για να ξεφαντώσετε...

Είναι το «Δεν παίρνω πτυχίο party»που γίνεται από την The Meltdown Project με την βοήθεια του «Μοjo live».

Λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, στον χώρο με τα γρασίδια, δίπλα στις κατασκηνώσεις του Δήμου, στην άκρη της πλαζ θα γίνει το «Woodstock» της Πάτρας. Αυτόνομες παρέες της πόλης δίνουν ραντεβού σε αυτό το διαφορετικό event που σηματοδοτεί το ξεκίνημα του καλοκαιριού.

Παραλία, καλή παρέα, μουσική, χορός και αλκοόλ. Αυτά είναι τα κύρια συστατικά του party που εγγυώνται από τώρα την επιτυχία του.

Ρωμαϊκό Ωδείο

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών παρουσιάζει το «Χορευτικό Πανόραμα 2017» την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουνίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών.

Είναι ένα διήμερο μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων, που διοργανώνεται με την εθελοντισμό των χορευτών-μελών του Ομίλου και αποτελεί πια θεσμό για τα χορευτικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Την Παρασκευή ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών υποδέχεται και ανταμώνει στη σκηνή με τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών, τον Παγκαλαβρυτινό, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σουλίου «η Πρόοδος», την ομάδα παραδοσιακών χωρών χορών (ΧΤΠΟΦΠΠ), τον Παμμικρασιατικό και τον Σύλλογο Ελλήνων "Χορός".

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.


Θεατράκι στην Μαρίνα

Η φετινή επιτυχημένη χρονιά για το Περί Σκιών που επιμελείται ο καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός ολοκληρώνεται. 

Μια θεατρική σεζόν όπου το εργαστήρι καλλιτεχνικής και δημιουργίας έκφρασης με την συμμετοχή μικρών καραγκιοζοπαιχτών φτάνει στο τέλος παρουσιάζοντας στο κοινό “Το Θέατρο Σκιών συναντά τον Ελληνικό Κινηματογράφο”. Η εκδήλωση λήξης θα πραγματοποιηθεί απόψε Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 στις 8:30 μ.μ. στο θεατράκι της μαρίνας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι μαθητές όλων των τμημάτων του Περί Σκιών θα παρουσιάσουν από την φετινή προσπάθεια τους αποσπάσματα παραστάσεων θεάτρου σκιών χαρίζοντας γέλιο, κέφι και χαρά ενώ στο δεύτερο μέρος θεατρικές σκηνές από τρεις κινηματογραφικές ταινίες που άφησαν εποχή.


Ρομαντζάδα!

Η πόλη της Πάτρας μπορεί να φιλοξενήσει ειδυλλιακές βόλτες κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι προκειμένου να περάσετε χρόνο μαζί με το άλλο σας μισό, να περπατήσετε χέρι - χέρι και τέλος να καθίσετε σε όμορφα στέκια.

#Ραντεβού στις σκάλες της Αγίου Νικολάου!

Ξεκινήστε με καφέ λίγο πιο... πέρα στα στενά που συνδέουν την Άνω Πόλη με την Κάτω.

Η Πλατεία Μαρκάτου, η Γεροκωστοπούλου, η Ηφαίστου η Υψηλάντου και όλα τα μέρη τριγύρω διαθέτουν ρετρό περιβάλλον. Χαθείτε στα ήσυχα πλακόστρωτα σοκάκια και όταν βραδιάσει καλά-καλά, πάρτε τον δρόμο για το Kάστρο!

Εκεί, θα καθίσετε ήσυχα με την Πάτρα - πιάτο.

#Ραντεβού στα... ψηλά!

Φώτα, δέντρα, παγκάκια και πολλές επιλογές!

Η πλατεία Υψηλών Αλωνίων ήταν ανέκαθεν σημείο συνάντησης... Βγείτε για φαγητό με ποτό σε ένα από τα πολλά hot spots της περιοχής! Θα σας εκπλήξει το εύρος των επιλογών!