Με την επίδοση 59΄:42'' που πέτυχε πρόσφατα στη Χαλκίδα, η αθλήτρια της Ολυμπιάδας Πατρών και της Γιάνας Σοουκούποβα, πέρασε από την 23η στην 16η θέση της λίστας με τις καλύτερες αθλήτριες όλων των εποχών.

Τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας της Πελοποννήσου στο αγώνισμα των 400μ με εμπόδια, κατέκτησε πρόσφατα η αθλήτρια της Ολυμπιάδας Πατρών Ελπίδα Τόκα που πρόσφατα αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, εκπληρώνοντας έτσι το στόχο που είχε θέσει δημόσια με συνέντευξή της στο patrasevents.gr.

Στους Αγώνες στίβου «Βραϊμάκεια 2017», που πραγματοποιήθηκαν στις 3 Ιούνη στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας, η αθλήτρια της Γιάνας Σοουκούποβα, κέρδισε την πρώτη θέση στο αγώνισμα των 400μ με εμπόδια, με επίδοση 59': 42’’.

Μετά τον τερματισμό της κούρσας των 400μ με εμπόδια σε χρόνο 59΄:42'', η 24χρονη πρωταθλήτρια της Ολυμπιάδας Πατρών Ελπίδα Τόκα, εκτός από την 1η θέση και χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στους αγώνες «Βραϊμάκεια 2017», κατέκτησε και άλλους τέσσερις (4) στόχους:

Πρώτον, να σπάσει το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ (60':28''). Δεύτερον, να αποσπάσει τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας της Πελοποννήσου (τον είχε κατακτήσει η αθλήτρια του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Χατζή Ελένη στους Πανελλήνιους Αγώνες Ανδρών- Γυναικών στις 8-8-1999 με επίδοση 59'. 53'').

Τρίτον, να καταταγεί στη λίστα του ΣΕΓΑΣ με τις 20 καλύτερες αθλήτριες όλων των εποχών στο αγώνισμα των 400μ με εμπόδια, από την 23η θέση που κατείχε μέχρι πέρσι.


Τέταρτον, να κατακτήσει για φέτος την 2η καλύτερη θέση στο αγώνισμα των 400μ με εμπόδια, με βάση τις επιδόσεις που κατέγραψαν μέχρι τώρα, οι αθλήτριες που αγωνίζονται στην κατηγορία των Γυναικών.

Επόμενος αγώνας, για την Ελπίδα Τόκα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αγώνων στίβου Ανδρών/Γυναικών του ΣΕΓΑΣ, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιούνη στην Πάτρα.

Να ευχηθούμε ολόψυχα στην Ελπίδα εκπληρωθεί και η επόμενη επιθυμία της- στόχος- που δεν είναι που δεν είναι άλλος από το να αγωνιστεί σε μία Ολυμπιάδα. Ο επιμένων νικά!