Ήταν μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της 12ης Ημέρας Αθλητισμού, μία συμβολική κίνηση που είχε σκοπό να περάσει τα δικά της μηνύματα για την αποφυγή των τροχαίων και ταυτόχρονα να τιμήσει την μνήμη του Νίκου Καραπάνου, του φοιτητή που πριν από 18 μήνες είχε χάσει την ζωή του, στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ο τελικός του τουρνουά μπάσκετ που έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, μεταξύ της ομάδας του τμήματος υπολογιστών και πληροφορικής με την αντίστοιχη ομάδα της φαρμακευτικής, παίχτηκε με μια μπάλα που έγραφε το όνομα του άτυχου φοιτητή Ιατρικής.

Η κίνηση αυτή ήθελε να ευαισθητοποιήσει τους παρευρισκόμενους, προκειμένου να μην θρηνήσουν άλλες οικογένειες τα παιδιά τους σε τροχαία και να υπάρξει η κατάλληλη πρόληψη από την πολιτεία, μέσω του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής, έτσι ώστε να σταματήσουν να χάνονται ζωές στους δρόμους.

Η πρωτοβουλία αυτή ήταν του καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, Δημήτρη Κουζούδη, ο οποίος είναι και προπονητής της ομάδας της σχολής, εκεί όπου είχε αγωνιστεί και ο Νίκος Καραπάνος.

Ο κ. Κουζούδης είχε δωρίσει τον περασμένο Φεβρουάριο την συγκεκριμένη μπάλα με το όνομα του άτυχου φοιτητή και έτσι αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί  η μπάλα στον τελικό  του τουρνουά μπάσκετ.

Στον τελικό να σημειωθεί ότι παρούσα ήταν και η μητέρα του άτυχου φοιτητή, Κατερίνα Καραντώνη – Καραπάνου που βρέθηκε στο γυμναστήριο την ώρα του αγώνα, συμμετέχοντας και αυτή στην συμβολική αυτή πρωτοβουλία.