Το θέατρο Αντίμετρο στα πλαίσια των καλοκαιρινών του δράσεων διοργανώνει μηνιαίο σεμινάριο θεάτρου με τίτλο " Ο Σωματικός Εαυτός "  

Το θέατρο από τη φύση του είναι «σωματικό». Το σώμα-και η φωνή ως μέρος αυτού- είναι το βασικό εργαλείο που έχει ο ηθοποιός, από το οποίο αντλεί το υλικό του και μέσω του οποίου επικοινωνεί, «εδώ και τώρα», στο θεατή το ρόλο και το έργο.
Από αυτήν την άποψη, αυτό που ονομάζουμε «σωματικό θέατρο» δε διαφέρει απαραίτητα από αυτό που ήδη γνωρίζουμε. Έχει όμως κάποια πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: Δίνει έμφαση στο ρόλο του ηθοποιού ως δημιουργού και όχι ως απλού εκτελεστή, δημιουργείται μέσα από συλλογική διαδικασία στην οποία το σώμα έχει πρωταρχικό ρόλο και βασίζεται στην έννοια του «παιχνιδιού», το οποίο όμως παίρνει πολύ στα σοβαρά!

Σε αυτό το σεμινάριο, μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις τεχνικής, θα επιδιώξουμε να διερευνήσουμε τις δυνατότητες και τις στερεότυπες κινητικές εκφράσεις του σώματος (κοινωνικό σώμα και αυτοπεριορισμοί) του κάθε μαθητή και να τις διευρύνουμε προκειμένου αυτό να είναι διαθέσιμο, στο «εδώ» και στο «τώρα». Θα το δούμε ως μονάδα αλλά και ως μέρος του συνόλου.
Στη συνέχεια, μέσα από τεχνικές αυτοσχεδιασμού, θα δοκιμάσουμε να ενεργοποιήσουμε τη φαντασία μας και να δούμε πώς δημιουργούμε υλικό για την θεατρική πράξη. Ο τρόπος δουλειάς θα βασιστεί κατά πολύ στην παιδαγωγική του Γάλλου Jacques Lecoq, συνδυασμένη με προσεγγίσεις και πρακτικές άλλων σημαντικών δασκάλων του θεάτρου.

Σημείωμα του Werner Muller : "Ο ηθοποιός είναι το επίκεντρο της θεατρικής πράξης,είτε αυτή συντελείται στη σκηνή είτε στο δρόμο ανάμεσα στο πλήθος.Με ή χωρίς σκηνικό φορτίο,είναι ταυτοχρόνως παρατηρητής και παρατηρούμενος,εκθέτης και έκθεμα,ένα ευαίσθητο όργανο πρόσληψης και εκπομπής ερεθισμάτων και μηνυμάτων.Κύριο εκφραστικό του μέσο είναι το σώμα του,η πρώτη γλώσσα του ανθρώπου,η γλώσσα των παιδιών.Αυτή την σωματική γλώσσα οφείλει να την συνειδητοποιήσει,να την απαλλάξει από την δυνάστευση του λόγου,με άλλα λόγια να της δώσει ζωή και να την επαναφέρει σε λειτουργία.Μόνο που για να τα καταφέρει πρέπει να ασκεί αδιάλειπτα τη γλωσσική και εκφραστική δύναμη του σώματός του,να επεξεργάζεται συνεχώς πραγματικούς τύπους που βρίσκονται γύρω και να επιδιώκει να επιδιώκει να παραμείνει άνθρωπος."

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Πέμπτη 22 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 27 Ιουλίου . Ημέρες συνάντησης θα είναι η Τρίτη και η Πέμπτη και ώρες 18:30 μ.μ. με 22:00 μ.μ. ( Το σεμινάριο θα είναι και μια περίοδο γνωριμίας για τον βασικό οκτάμηνο κύκλο μαθημάτων που ξεκινά τον Οκτώβρη και ολοκληρώνεται με τις παραστάσεις του Μαΐου)
Κόστος σεμιναρίου 70 ευρώ
Υπεύθυνος σεμιναρίου Γεράσιμος Ντάβαρης ( Ηθοποιός – Σκηνοθέτης )
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6937492516
Θέατρο Αντίμετρο Φαβιέρου 5 Πάτρα