Οι ομάδες εθελοντών της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» ΔΙΟΔΟΣΣ, ΣΤΕΚΙ και η Ομάδα της Γειτονιάς διοργανώνουν μια παρέμβαση πρόληψης στη γειτονιά,  ένα 3ημερο εκδηλώσεων δημιουργικής έκφρασης και αλληλεγγύης στις 9, 10 και 11 Ιουνίου 2017. Στόχος της παρέμβασης αυτής είναι η σύνδεση, η συνεργασία και το μοίρασμα  με τους «γείτονες», το ξαναχτίσιμο μιας «σύγχρονης γειτονιάς»  με σκοπό την ενδυνάμωση των μελών του κοινωνικού ιστού και την προαγωγή της πρόληψης,  για ποιότητα και νόημα ζωής στην κοινότητα. 

Το περιεχόμενο των εκδηλώσεων του 3μερου θα έχει ως εξής: 

1η μέρα

Παρασκευή 9/6/17 ώρα 20:00 στο Κ.Δ.Α. Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ (Σαρανταπόρου 20)

Απόγευμα Ενημέρωση-Συζήτηση με εκπροσώπους α) του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας β) του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών «Ο Αιμοδότης» και γ) του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ). 

2η μέρα

Σάββατο 10/6/17 στην Πλατεία της Αγίας Σοφίας

Πρωί 11:00 - 13:00 Πρόγραμμα ΠΡΟ-ΝΟΙΑ: βιωματικά δρώμενα και δημιουργική απασχόληση  παιδιών και γονιών, έκθεση φωτογραφίας «Η γειτονιά μας από το χθες στο σήμερα», ενημέρωση από εθελοντές του  ΚΕΔΜΟΠ Πατρών, ενημερωτικά τραπέζια από εθελοντές, φορείς και συλλογικότητες της πόλης μας κ.α. 

Απόγευμα 19:30-22:00  μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, αθλητικές επιδείξεις κ.ά., από συλλογικότητες και μαθητές της γειτονιάς μας όπως: ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΤΡΩΝ (TaeKwonDo), 26ο &  56ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (χορός), «Μουσικοχορευτικός Όμιλος ΑΡΙΣΤ. ΜΟΣΧΟΣ» (χορωδία), Σύλλογος Κρητών «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» (χορός), Σύλλογος των εν Πάτραις ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ "ο Άγιος Γεράσιμος" (χορός), "ΦΑΡΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Πατρών" (χορός).

3η μέρα

Κυριακή 11/6/17  στο Κ.Δ.Α. της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ (Σαρανταπόρου 20)

Πρωί 09:00-13:00: Αιμοδοσία σε συνεργασία με τη μονάδα του Γ.Ν. Πατρών  Άγιος Ανδρέας και του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών «Ο Αιμοδότης», Δειγματοληψία  για δότες μυελού των οστών σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ Πατρών. 

Απόγευμα 19:30-22:00: Μουσικοχορευτικά δρώμενα από μαθητές και συλλογικότητες της γειτονιάς μας όπως: Α΄ Γυμνάσιο Πατρών (χορωδία & δραματοποίηση), Φιλαρμονική Ι.Ν. Αγίας Σοφίας (μουσική), ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ Σύλλογος Πατρών (χορός), ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ (Χορωδία).