Είναι μόλις 18 χρονών και θεωρείται από τις πιο ταλαντούχες σπρίντερ που έχει αναδείξει η Πάτρα τα τελευταία χρόνια, έχοντας βέβαια αρκετή δουλειά μπροστά της για να μπορέσει να πετύχει σημαντικά πράγματα στον στίβο.

Η αθλήτρια της Ολυμπιάδας, Χριστίνα Ευστρατίου, μιλάει στο patrasevents.gr για τους στόχους που έχει στο αγώνισμά της, στα 100 μέτρα και την ενασχόλησή της με τον αθλητισμό.


-Τι είναι αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με τον αθλητισμό;

"Σαν παιδί δεν μπορούσα ποτέ να κάθομαι. Προτιμούσα τα παιχνίδια που είχαν να κάνουν με φυσική δραστηριότητα και πολύ τρέξιμο. Ο αθλητισμός ήταν κάτι που μου φαινόταν ενδιαφέρον και πολύ ελκυστικό. Πριν ξεκινήσω τον στίβο ασχολήθηκα με πολλά αθλήματα όπως η ιππασία, το σκι, το κολύμπι.

Δεν μου άρεσαν ποτέ τα ομαδικά αθλήματα και δεν ήμουν καλή σε ότι αφορούσε αθλήματα με μπάλες. Οπότε ρώτησα τη μαμά μου ποιο άθλημα θα μπορούσα να κάνω που να μην περιέχει αυτά και έτσι ξεκίνησα στίβο. Άλλωστε και εκείνη ήταν παλιά αθλήτρια, επομένως χάρηκε που με είδε να παίρνω και εγώ αυτόν τον δρόμο".

-Πώς σε έχει βοηθήσει ο στίβος στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς σου;

"Ο αθλητισμός με βοήθησε στο να αντιμετωπίζω ότι φόβο έχω. Με έμαθε να διαχειρίζομαι το άγχος μου και να αποβάλλω τυχόν αρνητικές σκέψεις. Πολύ σημαντική είναι και η πειθαρχία που αποκτούν τα περισσότερα παιδιά.

Επιπλέον θεωρώ πως ο συναγωνισμός που υπάρχει την ώρα του αγώνα, σου μαθαίνει πώς να λειτουργείς υπό πίεση. Άλλωστε στο δικό μου αγώνισμα, που ο χρόνος είναι τόσο περιορισμένος πρέπει να παίρνεις γρήγορες και σωστές αποφάσεις. Προσπαθώ να το εφαρμόζω και στη καθημερινή μου ζωή".

-Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι που έχεις θέσει και που θέλεις να πετύχεις;

"Ο πιο άμεσος στόχος μου είναι να γράψω καλά στις Πανελλήνιες. Ύστερα να ξεπεράσω έναν τραυματισμό που με ταλαιπωρεί εδώ και καιρό. Μετά το πέρας των εξετάσεων θα μπορέσω να αφιερώσω ξανά περισσότερο χρόνο στο άθλημά μου. Είναι πραγματικά αυτό που μου έλειψε περισσότερο από όλα φέτος".


-Η Ολυμπιάδα είναι ένα σωματείο που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στον στίβο. Τι είναι αυτό που την έχει κάνει να ξεχωρίσει;

"Νομίζω πως εκτός από το όμορφο κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους αθλητές, είναι η επιμονή των προπονητών μας, της κυρίας Μπορνιβέλη και του κυρίου Λεβιδιώτη. Μας παρακινούν συνεχώς να βελτιωνόμαστε. Μας στηρίζουν πάντα και ο στόχος του κάθε αθλητή είναι και δικός τους στόχος. Επιπλέον έχουμε αμέριστη υποστήριξη από την διοίκηση του σωματείου και τον έφορο, κύριο Μαντά".

-Οι αθλητές της, όπως και εσύ, παίρνουν μέρος στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου που θα γίνει στην Πάτρα. Τι πιστεύεις ότι μπορεί να πετύχουν εκεί;

"Όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν έχουν θέσει προσωπικούς στόχους τους οποίους πιστεύω θα επιτύχουν! Όλοι έχουν βελτιωθεί και θα διεκδικήσουν καλύτερες θέσεις από τις περσινές. Θεωρώ ότι ο σύλλογος θα πάει πολύ καλύτερα φέτος, όπως φάνηκε άλλωστε και στους διασυλλογικούς αγώνες".

-Η Πάτρα έχει αγκαλιάσει τον στίβο. Πώς βλέπεις το γεγονός ότι δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα έχουν γίνει στην πόλη μας;

"Η Πάτρα ανέκαθεν αγαπούσε τον στίβο. Το ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών έχει γίνει δύο συνεχόμενες χρονιές στη πόλη μας είχε θετική επίδραση για τον στίβο και μακάρι να συνεχιστεί".


-Συνδυάζεις μαθήματα και αθλητισμό. Ο αθλητισμός σε έχει βοηθήσει στο να οργανώνεις τον χρόνο σου και να πειθαρχείς στην μελέτη σου;

"Ο αθλητισμός εκτός από πειθαρχία μου έχει διδάξει να μην εγκαταλείπω. Η χρονιά της Γ' Λυκείου είναι μια χρόνια με αρκετά σκαμπανεβάσματα, κυρίως ψυχολογικά. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό με βοήθησε να τα ξεπεράσω. Έβαλα στόχους στη μελέτη μου και προσπάθησα να μοιράσω το χρόνο και στο διάβασμα και στη προπόνηση ούτως ώστε να είμαι και στα δύο όσο το δυνατόν καλύτερη".

-Δίνεις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Τι θέλεις να πετύχεις, με τι σκοπεύεις να ασχοληθείς και ποια είναι τα σχέδια σου για την επαγγελματική σου αποκατάσταση;

"Έκανα τη προσπάθεια μου φέτος όσον αφορά το διάβασμα. Θα προσπαθήσω στις εξετάσεις να αποδώσω στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου. Αναμένω τα αποτελέσματα για να δω πως θα κινηθώ. Στόχος μου είμαι η γυμναστική ακαδημία, καθώς είναι ένα αντικείμενο που μου αρέσει πολύ".

-Ποιους μακροπρόθεσμους στόχους έχεις βάλει για την ενασχόλησή σου με τον στίβο και ποιο είναι το όνειρό σου για τα επόμενα χρόνια;

"Ο στόχος που έβαλα από όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον στίβο ήταν να βελτιώνομαι συνεχώς και να ξεπερνώ τα όρια μου. Θα ήθελα να συνεχίσω να ασχολούμαι για αρκετά χρόνια ακόμα με τον αθλητισμό καθώς είναι κάτι που αγαπώ πολύ".