Με δυναμικό τρόπο συνεχίζουν τα μέλη της δημοτικής αρχής τις προετοιμασίες και τις επαφές τους για την μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων κατά της ανεργίας, με πορεία διαμαρτυρίας στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Η ανταπόκριση που έχουν συναντήσει τα μέλη της δημοτικής αρχής για την νέα τους κινητοποίηση είναι μεγάλη, τόσο από τους εκπροσώπους των φορέων, όσο και από τον απλό κόσμο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στην πορεία που θα γίνει αναμένεται να πάρουν μέρος χιλιάδες διαδηλωτές, όχι μόνο από την Πάτρα, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Βόρειας Πελοποννήσου.

Πούλμαν και λεωφορεία θα πηγαίνουν τους διαδηλωτές στην αφετηρία της πορείας, στην αρχή της Γέφυρας, ενώ στον τερματισμό τους, στο Αντίρριο θα υπάρχουν και εκεί οχήματα για να μεταφέρουν τους συμμετέχοντες πίσω στην βάση τους.

Η πορεία θα έχει ένα συμβολικό μήνυμα κατά των πολιτικών του μνημονίου και της λιτότητας που εφαρμόζεται από τους κεντρικούς κρατικούς και ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.

Πολιτικές που έχουν σαν άμεση συνεπεία τους την ανεργία και την ανθρωπιστική κρίση που εδώ και μία οχταετία τουλάχιστον ταλανίζει την κοινωνία της Πάτρας, αλλά και γενικότερα τις τοπικές κοινωνίες της χώρας.