Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. συνεχίζοντας την εκστρατεία για την δραστική μείωση και τελική κατάργηση της πλαστικής σακούλας στους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου, πραγματοποιεί την 2η κατά σειρά εκδήλωση στον Δήμο Αιγιαλείας, το πρόγραμμα της οποίας σας κοινοποιούμε:

Πρόσκληση – Πρόγραμμα στην Εκδήλωση – Διαβούλευση για την μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο

Πέμπτη 18:15 μ.μ. 8 Ιουνίου 2017

Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο)

Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ) «Ο ΑΡΙΩΝ» και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) (www.ecorec.gr) υλοποιούν μία εκστρατεία ενημέρωσης για την μείωση της χρήσης της Πλαστικής Σακούλας στους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου με την υποστήριξη των Δήμων της ευρύτερης περιοχής, των τοπικών και κοινωνικών φορέων. Οι στόχοι της εκστρατείας είναι:

✓ Η προστασία του ιδιαίτερου χώρου του Κορινθιακού Κόλπου, που χαρακτηρίζεται από μοναδικά φυσικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά,

✓ Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών του Κορινθιακού Κόλπου για να μειωθεί και καταργηθεί η χρήση της πλαστικής σακούλας,

✓ Η κατάθεση προτάσεων και η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και τους δημότες του Κορινθιακού Κόλπου για γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας

Στα πλαίσια της εκστρατείας θα γίνουν πολλές δράσεις, όπως: α) ενημέρωση χιλιάδων μαθητών γυμνασίου - λυκείου, β) παραγωγή και διανομή ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου και τσαντών πολλών χρήσεων, γ) πραγματοποίηση διαδικτυακής διαβούλευσης για τοπικά μέτρα πολιτικής μείωσης της χρήσης πλαστικής σακούλας, δ) δύο σεμινάρια εκπαιδευτικών, και ε) εκδηλώσεις σε 6 δήμους του Κορινθιακού Κόλπου και πολλές άλλες ενέργειες δημοσιοποίησης.

Την 8η Ιουνίου 2017 στις 13:00 στον Δήμο Αιγιαλείας θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου του Προέδρου του Σ.Π.Ο.Α.Κ. κ. Χαλβατζή Σταμάτη, του Προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Δρ. Κυρκίτσου Φίλιππου και του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Παναγόπουλου Αθανάσιου. Στην συνέντευξη τύπου θα αναλυθούν οι στόχοι και οι δράσεις της εκστρατείας και τα μέχρι εκείνη την στιγμή αποτελέσματα.

Με την παρούσα πρόσκληση σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην Εκδήλωση – Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 στις 18:15 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο) του Δήμου Αιγιαλείας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση της εκστρατείας συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Αιγιαλείας. Το αναλυτικό πρόγραμμα της Εκδήλωσης – Διαβούλευσης παρουσιάζεται ακολούθως.

Η εκστρατεία ενημέρωσης γίνεται σε συνεργασία και με το Ευρωπαϊκό έργο LIFE DEBAG (LIFE14 GIE/GR/001127) «Ολοκληρωμένη Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίη-σης για τη Μείωση της Πλαστικής Σακούλας στο Θαλάσσιο Περιβάλλον» (http://www.lifedebag.eu/).

Μπορείτε να πείτε τη γνώμη σας στην ανοικτή διαβούλευση για μείωση της πλαστικής σακούλας στα πλαίσια της εκστρατείας του Σ.Π.Ο.Α.Κ. και της Ο.Ε.Α. στον Κορινθιακό κόλπο εδώ.

Εκδήλωση – Διαβούλευση Σ.Π.Ο.Α.Κ., Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Δήμος Αιγιαλείας στις 18:15 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αιγιαλείας «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο)