Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», "Ιπποκράτης", τονίζει τα εξής: Την ΔΕΥΤΕΡΑ 29/5/17, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας, με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

I. Οι Κινητοποιήσεις του Ιούνη.
II. Η Λειτουργία της Διοίκησης.
III. Προβλήματα Τμημάτων και Κλάδων Εργαζόμενων.
IV. Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις.
Σ΄ αυτήν την Συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε:
Ι. Κατ΄ αρχήν στις δρομολογημένες κινητοποιήσεις για τον μήνα Ιούνη, όπως είναι:

 Η ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 15/6/17, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, για το ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, την ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ στα ΒΑΡΕΑ k΄ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ και βεβαίως την ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των Νοσοκομείων, την ΑΥΞΗΣΗ δηλ. των ΔΑΠΑΝΩΝ για την ΥΓΕΙΑ.
 Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ που την 28 Ιουνίου φθάνει στην ΑΜΑΛΙΑΔΑ, για να αναδείξει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, για ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, την κατάργηση 700 περίπου τμημάτων και υπηρεσιών και γενικά την συρρίκνωση του Δημόσιου τομέα Υγείας.
 Την ΠΟΡΕΙΑ για την ΑΝΕΡΓΙΑ, την ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, που έχει να κάνει με την ΠΟΡΕΙΑ της 25ης του Ιούνη για την ΑΝΕΡΓΙΑ, από την Πλ. Γεωργίου μέχρι την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όπου θα πρέπει να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ και εμείς ως Δ.Σ και γενικά ως Σωματείο.
ΙΙ. Η λειτουργία της Διοίκησης, του Διοικητή και της ΑΤΥΠΗΣ ΠΑΡΑΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που λειτουργεί στο Νοσοκομείο από την Υποδιοικήτρια του Ν.Ν Θώρακος και την Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας και βεβαίως την σχέση τους με το Σωματείο, το οποίο δυστυχώς, όπως δείχνει η συμπεριφορά τους, το βλέπουν με ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ, πιθανά με ΕΜΠΑΘΕΙΑ και ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ και όπως αυτό έχει διαφανεί και με την στάση τους σε διάφορες διαδικασίες, όπως:

• Στην κοπή της Πίτας, όπου όχι μόνον δεν παραβρέθηκε κανένας τους, απεναντίας μας διαχώρισαν, δυστυχώς ακόμη και για την γιορτή, σε σχέση με τους Εργαζόμενους του ΝΝΘ.
• Με την άδεια για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού, την οποία τελικά έδωσε, αλλά όπου δίστασε να μας απαντήσει ευθέως όταν την ζητήσαμε.
• Με την ΕΔΕ και κατ' επέκταση την ΚΛΗΣΗ σε ΑΠΟΛΟΓΙΑ Συναδέλφισσας, μη αρεστής απ΄ ότι φαίνεται σε αυτούς, για ένα ζήτημα που συντελέστηκε το 2012, χωρίς να έχει δόλο αλλά και την ευθύνη, την στιγμή που για άλλα ζητήματα και μάλιστα με σοβαρές απώλειες χρημάτων και όχι μόνον και μάλιστα επί των ημερών τους, σιωπούν.
• κυρίως με την αποφυγή των συναντήσεών τους μαζί μας.
• αλλά βεβαίως και με την μη επίλυση, την μη αντιμετώπιση των ζητημάτων-προβλημάτων που κάθε φορά καταθέτουμε.
• κλπ άλλες κινήσεις και καθημερινές πρακτικές.
και αφού επεσήμανε στη συνέχεια:
• Τις δύο επίσημες συναντήσεις που έγιναν μαζί του, στους 9 μήνες που είναι στο Νοσοκομείο, συναντήσεις όπου επί της ουσίας οδηγήθηκε εξ ανάγκης, μετά από δική μας πρωτοβουλία και οι οποίες αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές, αφού επί της ουσίας δεν αντιμετώπισε κανένα από τα ζητήματα που του κατατέθηκαν.
• Τις παραστάσεις μας με κλάδους Εργαζομένων, όπως έγινε με τις ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ, το ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ και τη ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ, τους ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ, τους ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ, τους ΘΥΡΩΡΟΥΣ κλπ κλάδους, όπου και πάλι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.
• και βεβαίως την στάση του σ' αυτές τις συναντήσεις, την φραστική και για το θεαθήναι συμφωνία του μαζί μας σε όλα, όπως συνηθίζει πλέον και αρέσκεται να κάνει, την ψεύτικη και δυστυχώς χωρίς αντίκρισμα κατανόηση που κάθε φορά εκφράζει μπροστά σε εμάς και τους Συναδέλφους μας.
πρότεινε:

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ απέναντί του, με παραστάσεις στις Συνεδριάσεις του Δ.Σ και όχι μόνον, με σύσσωμο βεβαίως το Δ.Σ του Σωματείου μας, με κλάδους Εργαζόμενων αλλά και το σύνολον των Μελών μας, διαδικασίες και κινήσεις που θα πρέπει να επεκταθούν και σε επίπεδο Υ.Πε, δεδομένου ότι και αυτοί εκεί παρακολουθούν εκ του μακρόθεν τα προβλήματα, δεν επιλύουν κανένα και αποφεύγουν τις σχετικές συναντήσεις μας.

IΙΙ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα διαφόρων κλάδων του Νοσοκομείου μας, νέα προβλήματα που θα πρέπει και αυτά να αναδειχθούν, όπως αυτά έχουν κατατεθεί από τους ίδιους τους Συναδέλφους μας, όπως είναι:
 Του τμήματος της ΜΧΜΘ, όπου πέρα από τα ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, που τα έχουμε επισημάνει στον Διοικητή και ο οποίος έχει αδιαφορήσει πλήρως γι΄ αυτά, έχουμε και σοβαρή παραβίαση των εργασιακών σχέσεων, με καθημερινό πλέον φαινόμενο την παραβίαση - παράταση του ωραρίου εργασίας των εκεί Συναδέλφων μας.
 Των ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ όπου δεν έχει λυθεί κανένα από τα ζητήματα-προβλήματα που έχουν κατατεθεί και που μετά την μεταφορά του 409 και του ΝΝΘ έχουν διευρυνθεί και έχουν πολλαπλασιαστεί.
 Των ΤΕΠ, τις ελλείψεις σε Προσωπικό, την αντιλειτουργική κατανομή των χώρων, την δυσλειτουργική διαδικασία της διαλογής κσι βεβαίως της ελλιπούς εως ανύπαρκτης εκεί ασφάλειας.
 Των Διοικητικών, όπου πέρα από την ανυπαρξία Δνσης, το σοβαρό έλλειμμα Οργάνωσης, την απώλεια τεράστιων εσόδων με ευθύνη του, την εύνοια σε μερικούς, δεν ευαισθητοποιήθηκε να δώσει καμία λύση, σε όλα αυτά τα ζητήματα που του έχουν κατατεθεί από εμάς και τους Προϊσταμένους που συναντήθηκε μαζί τους για το θεαθήναι, παρά και την σχετική παράσταση-κατάληψη που πρόσφατα κάναμε. Λύσεις που μπορεί να δώσει εάν αξιοποιήσει σωστά το σύνολον των Υπαλλήλων του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ και του ΝΝΘ, επαναφέρει κάποιους από τους μετακινημένους στην 6η Υ.Πε και οργανώσει επιτέλους σωστά το σύνολο των Διοικητικών μας Υπηρεσιών, οι οποίες μπορούν και πρέπει να γίνουν και πάλι αξιόμαχες και αποτελεσματικές.
 Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ όπου χωρίς ουσιαστικό λόγο δημιουργήθηκαν χωροταξικά και λειτουργικά προβλήματα.
 Τα ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ και οι ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ όπου υπάρχουν προβλήματα οργανωτικά και ελλείψεων Προσωπικού και υλικών και όχι μόνον, τα οποία χειρίζεται πολύ κακώς και μάλιστα παρατύπως από πλευράς Διοίκησης και δυστυχώς με κατευναστική παραπληροφόρηση και αναποτελεσματικότητα, η Υποδιοικήτρια του Ν.Ν Θώρακος, πρακτική ανεπίτρεπτη που θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να πάρει τέλος.
 Η δια της πλαγίας οδού ανάθεση επιπλέον εργασιών στις Προϊστάμενες με πρωτεργάτη την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής, εργασίες που έχουν να κάνουν με την έκδοση και αποστολή στην ΗΔΙΚΑ των Αργιών και Νυκτερινών της κλινικής τους, εργασία που δεν είναι στα καθήκοντά τους, που αντίκειται στις υποχρεώσεις τους και που θα πρέπει ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
 Η απρεπέστατη συμπεριφορά της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής απέναντι στον κλάδο που προϊσταται, μια συμπεριφορά και μιά επιθετική στάση που μας καταγγέλεται καθημερινά και που την είδαμε και εμείς σε κάποιες από τις παραστάσεις μας στη Διοίκηση με τα διάφορα Νοσηλευτικά τμήματα, όπου παρευρίσκετο.
ΖΗΤΗΜΑΤΑ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που θα πρέπει να προωθηθούν και να ενσωματωθούν στο πλαίσιο των διεκδικήσεων της επικείμενης συνάντησης μας με τον Διοικητή, μια συνάντηση που εκκρεμεί από την 5/5/17, εκκρεμότητα που δεν θα πρέπει να ανεχθούμε για πολύ.
ΙV. Επίσης σ΄ αυτήν την Συνεδρίαση έγινε αναφορά και συζήτηση
 Στη διαδικασία της μεταφοράς και μεταστέγασης του ΝΝΘώρακος, όπου η επιπολαιότητα, η βιασύνη του Διοικητή, η απόκρυψη των προβλημάτων που υπήρχαν και υπάρχουν και που καθημερινά βγαίνουν στην επιφάνεια και μας γνωστοποιούνται, η ενδοτικότητα σε κάποιους Ιατρούς και πολλά άλλα, μια ευκαιρία ΚΑΛΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ και ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, την μετέτρεψαν σε εφιάλτη με ΣΟΒΑΡΑ και ΠΙΘΑΝΑ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, που δυστυχώς θα ταλαιπωρούν το Νοσοκομείο για πάρα πολύ καιρό.
Η μεταφορά αυτή που έγινε:
Α). χωρίς να έχουμε τις ανάλογες προϋποθέσεις, χωρίς την εξασφάλιση από την Διαχειριστική Αρχή, της χρήσης του 6ου ορόφου που δεν προσφέρεται και που βάσει των κατασκευαστικών συμβάσεων προοριζόταν για την Ουρολογική και την Πλαστική, κίνηση που πιθανά να προκαλέσει σοβαρές ποινές για το Νοσοκομείο μας.
Β). Χωρίς τις σχετικές και απαραίτητες διαβεβαιώσεις των επιτροπών λοιμώξεων και του ΚΕΛΠΝΟ, για τον χώρο, την διαμόρφωσή του και την λειτουργία του στις κατευθύνσεις του Π.Ο.Υ που απαρέγκλιτα θα πρέπει να τηρούνται, έτσι ώστε τα περιστατικά που θα δεχόμαστε και οι σχετικές διαδικασίες λειτουργίας να μην θέτουν σε κίνδυνο Εργαζόμενους και Ασθενείς και γενικά το σύνολον της λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Γ). Χωρίς τις σχετικές αποφάσεις, ελλείψει υποδομών και πολλά άλλα……..
είχε ως αποτέλεσμα, πέρα από την σοβαρή και μάλιστα κατά το ήμισυ συρρίκνωση του συγκεκριμένου Νοσοκομείου και την συρρίκνωση-υπολειτουργία συγκεκριμένων δομών του ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, όπως είναι η Χειρουργική Κλινική, η Ορθοπεδική, η Πλαστική, η Ουρολογική και όχι μόνον, που καλούνται να λειτουργήσουν στριμωγμένες και συρρικνωμένες, μας βάζει μπροστά σε νέα δεδομένα που θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να αναδειχθούν και να διεκδικηθούν.
 Στην σχέση μας με το Σωματείο των Εργαζόμενων του Ν.Ν.Θώρακος για το οποίο, με αφορμή και τα προαναφερόμενα, πρότεινε να κληθεί σε μία κοινή συνεδρίαση ΑΜΕΣΑ, για να δούμε την από εδώ και πέρα στάση τους, την πιθανή ίσως και αναγκαία ενσωμάτωσή τους στο Σωματείο μας, τα προβλήματα της μεταστέγασής τους κλπ άλλες δράσεις και διαδικασίες που από τούδε και στο εξής θα πρέπει να είναι κοινές.
 Στη λειτουργία, την συνεχή απουσία αρκετών μελών του Δ.Σ, τα οποία βάσει καταστατικού αφού απουσιάζουν συνεχώς από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ, τις Συνελεύσεις κλπ άλλες δράσεις θα πρέπει να αντικατασταθούν, διαφορετικά με ευθύνη των παρατάξεων τους να διευθετηθούν αυτές οι εκκρεμότητες.
Στην Συνέχεια:
Μετά τις προαναφερόμενες εισηγήσεις και αφού ακολούθησε, η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων, όπου επισημάνθηκαν ιδιαιτέρως:
- Η στάση της Διοίκησης απέναντι στην χρήση του 6ου ορόφου, τα πρόστιμα που πιθανά να επιβληθούν, για τα οποία προτάθηκε να ζητήσουμε να επιμεριστούν σ΄ αυτούς που έδωσαν τις σχετικές εντολές, όπως είναι ο Αν. Υπ Υγείας Πολάκης και πήραν τις σχετικές αποφάσεις, όπως είναι ο Διοικητής του Νοσοκομείου.
- Η λειτουργία των υπηρεσιών του ΝΝΘ, μια λειτουργία για την οποία προτάθηκε η προσφυγή μας ακόμη και στις εισαγγελικές αρχές.
- Τα ¨κροκοδείλια δάκρυα¨ του Διοικητή στις εκάστοτε συναντήσεις μας για τα προβλήματα που του θέτουμε και η συνεχιζόμενη εχθρική και εμπαθής στάση του, που έχει ως αποτέλεσμα την μη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και που του έχουμε καταθέσει.
- Η λειτουργία της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, της Υποδιοικήτριας του ΝΝΘ και ιδιαιτέρως της Δντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας.
- Η παράνομη λειτουργία του Δ.Σ του Νοσοκομείου.
Και βεβαίως ο σχετικός και απαραίτητος διάλογος μεταξύ των μελών του Δ.Σ.

Το Δ.Σ του Σωματείου μας ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

 Την Συμμετοχή μας στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ του ΙΟΥΝΗ:
Α). Τόσο στην ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ στο Υπ Οικονομικών την 15η του Ιούνη.
Β). ‘Οσο και στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ, την 28η του Ιούνη στην ΑΜΑΛΙΑΔΑ.
Γ). Αλλά και στην ΠΟΡΕΙΑ για την ΑΝΕΡΓΙΑ του Δήμου Πατρέων, την 25η του Ιούνη.
Κινητοποιήσεις όπου ΚΑΛΟΥΜΕ να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ το σύνολον των Συναδέλφων-Μελών μας, δηλώνοντας σχετική συμμετοχή καθημερινά στο Γρ. του Σωματείου μας και στα μέλη του Δ.Σ.
 ΣΤΗΡΙΞΗ και ΠΡΟΩΘΗΣΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ επίλυσης των προβλημάτων των κλάδων που απευθύνθηκαν στο Σωματείο, όπως αναφέρονται εισηγητικά.
 ΚΑΛΕΣΜΑ του Σωματείου των Εργαζόμενων του ΝΝΘ, σε ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, για την ανάδειξη των προβλημάτων της μεταστέγασης και συγκατοίκησης και προσφυγή στις εισαγγελικές αρχές για την μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας του ΝΝΘ στις νέες εγκαταστάσεις.
 ΑΝΑΔΕΙΞΗ της λειτουργίας και της συμπεριφοράς του Διοικητή και των συν αυτώ παραδιοικούντων και βεβαίως της παράνομης λειτουργίας του Δ.Σ του Νοσοκομείου.
 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ κλπ ΔΡΑΣΕΙΣ, με σύσσωμο το Δ.Σ, με κλάδους Εργαζομένων, αλλά και με το σύνολον των μελών μας, ενάντια στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και της 6ης Υ.Πε, για όλα τα προαναφερόμενα και την μη αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.