Η δυσμενής κατάσταση στο ασφαλιστικό των δημοσιογράφων απασχολεί τη Γενική Συνέλευση των μελών του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων, η οποία πραγματοποιείται σήμερα στα Ιωάννινα.

Το προεδρείο παρουσίασε, μεταξύ άλλων, στοιχεία για τους μακροχρόνια ανέργους (για διάστημα άνω των τριών ετών) και το ενεργό δυναμικό.  Στους εκατό ανέρχονται οι άνεργοι δημοσιογράφοι αυτή την στιγμή, όπως αναφέρει η «Πελοπόννησος». Εξάλλου, εκφράστηκε η βούληση της διοίκησης μέσω του προέδρου Θανάση Μπαμπανέβα να προστατευτούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα του Ταμείου και των μελών του, τα οποία έχουν κατακτηθεί με κόπους και θυσίες.

Επίσης, ενημέρωσαν τα μέλη του ΤΕΑΣ για το καθεστώς που ισχύει στο δημοσιογραφικό επάγγελμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τους τρόπους με τους οποίους στηρίζεται αυτό από τις εθνικές κυβερνήσεις. Στο ξεκίνημα της Γενικής Συνέλευσης τιμήθηκαν δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ που έχουν συνδράμει διαχρονικά στην εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΑΣ.