Υπέροχο το Νότιο Πάρκο που έφτιαξε ο Δήμος, αλλά υπάρχουν μέρες που η δυσοσμία που έρχεται από την θάλασσα δεν σε αφήνει να σταθείς και να απολαύσεις το μέρος.

Το όλο θέμα έχει προκαλέσει τη δυσανασχέτηση αρκετών πολιτών που γνωρίζουν ότι ο Βιολογικός Καθαρισμός λειτουργεί από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, από τότε δηλαδή που η Πάτρα απέκτησε νέο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.

Όμως η αλήθεια είναι ότι για ένα μεγάλο κομμάτι του Δήμου της Πάτρας ο Βιολογικός Καθαρισμός έχει σταματήσει να λειτουργεί. Ή να το πούμε καλύτερα: Δεν είναι συνδεδεμένο με αυτόν.

Ακόμα και στο κέντρο της Πάτρας. Κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την δυσοσμία της θάλασσας. Συγκεκριμένα ο Βιολογικός Καθαρισμός δεν λειτουργεί για το κομμάτι που περικλείεται από τις οδούς Τριών Ναυάρχων - Ναυαρίνου- Κάθοδος Γλάυκου και Ακτή Δυμαίων.

Έτσι, ένα πυκνοκατοικημένο κομμάτι της Πάτρας, (εδώ και χρόνια και όχι τώρα) δεν διαθέτει Βιολογικό Καθαρισμό, με αποτέλεσμα τα λύματα που προέρχονται από αυτό να πέφτουν στην θάλασσα.

Η πολιτεία δεν έκανε όλα αυτά τα χρόνια τίποτα για το ζήτημα. Ο Δήμος προσπαθώντας να δώσε μία προσωρινή λύση στο πρόβλημα πόντισε το δίκτυο αρκετά μέτρα, μέσα στην θάλασσα.

Προφανώς αυτό δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται η επανασύνδεση του Βιολογικού Καθαρισμού. Το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της Πάτρας έχει ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, η μελέτη έχει ήδη εγκριθεί και όταν ξεκινήσει η λειτουργία του το πρόβλημα της δυσοσμίας θα σταματήσει.

Το όλο έργο προβλέπει όχι μόνο την σύνδεση του Βιολογικού με την παραλιακή ζώνη της Πάτρας, αλλά και την επέκταση του από το Ρίο και τον Καστελόκαμπο έως και τα Βραχνέικα. Μένει να δούμε πότε θα ξεκινήσει...