Μπορεί οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να ετοιμάζονται για να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις μέσα στην διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, με την αγωνία για αυτούς να φτάνει στο… κόκκινο, όμως για τους μαθητές της Β’ Λυκείου και της Α’, η σχολική χρονιά έληξε.

Οι προαγωγικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα και η ανεμελιά του καλοκαιριού, οι θάλασσες, οι παραλίες και ο ήλιος πρόβαλε μπροστά τους, μετά από μία δύσκολη μαθητική χρονιά.

Μάλιστα, ορισμένες παρέες μαθητών και μαθητριών δεν κρατήθηκαν. Με το που τελείωσαν τις εξετάσεις ξεχύθηκαν στις κοντινές παραλίες γύρω από την Πάτρα για να γιορτάσουν με έναν άκρως δροσερό και καλοκαιρινό τρόπο το τέλος της χρονιάς.

Έτσι, παραλίες όπως ο Καστελόκαμπος, το Ρίο (μπροστά από το Κάστρο, αλλά και στον Δημορηγόπουλο) και ο Άγιος Βασίλης, γέμισαν από παρέες μαθητών και μαθητριών που πήγαν με τις… σάκες τους για μπάνιο και για βουτιές.

Νεαροί και νεαρές με καλοσχηματισμένα σώματα από την γυμναστική και το γυμναστήριο, μούσκεμα ήδη από το κλασικό μπουγέλο που είχε προηγηθεί, ξεσήκωσαν τις παραλίες, με τα παιχνίδια τους, με τις βουτιές τους και με τα πειράγματα που έκαναν τα αγόρια στα κορίτσια.

Παράλληλα, έκαναν πολλούς που τους παρακολουθούσαν και έτυχε να βρίσκονται κοντά τους να ζηλέψουν την ανεμελιά της ηλικίας τους. Γιατί κακά τα ψέματα, τι να λέμε τώρα. Η ανεμελιά και η ξεγνοιασιά του καλοκαιριού είναι για αυτές τις ηλικίες, των μαθητικών χρόνων.

Τα πρώτα μπάνια, οι πρώτοι έρωτες, τα πρώτα φιλιά! Στη θάλασσα που λέει και το τραγούδι…