Οι Ελληνες πέρασαν πολλές θυσίες και είναι καιρός να αποδοθούν τα εύσημα στη χώρα, κάνοντας ελάφρυνση χρέους, γράφει η Sueddeutsche Zeitung.

Η γερμανική εφημερίδα κάνει αναφορά σε «ρόδινες» προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, χάρη στην αύξηση του τουρισμού και σημειώνει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρέπει να ξεπεράσει τους ενδοιασμούς.

«Η Ηώ, η Ελληνίδα θεά-προσωποποίηση της αυγής γοήτευε όσους την έβλεπαν. Ο Όμηρος την υμνεί ως ροδοδάκτυλη, ροδοστεφή, χρυσήνιον. Έτσι, γοητεύτηκαν και οι δανειστές της Ελλάδας την Παρασκευή για την αυγή η οποία διαφαίνεται πλέον στην Ελλάδα: όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφεται αύξηση κατά 0,4% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους, αντί της αναμενόμενης ελαφράς μείωσης.

Ρόδινες είναι και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και για το υπόλοιπο έτος, διότι η Ελλάδα αναμένει αύξηση των τουριστών. Αυτό βοηθά την ανάπτυξη και ίσως παρακινήσει τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών να δοθεί η επόμενη δόση. Γι’ αυτό πρέπει ιδίως η γερμανική κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να καταλήξουν να το αποφασίσουν ξεπερνώντας του ενδοιασμούς», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Οι Έλληνες έπρεπε να περάσουν μια μακριά νύχτα για να μπορέσουν να δουν τώρα την αυγή. Ήταν μια νύχτα με πολλές θυσίες η οποία αφήνει πίσω της πολλούς φτωχούς ανθρώπους. Τώρα, είναι καιρός να αποδοθούν τα πολιτικά, συμβολικά και ψυχολογικά εύσημα στη χώρα κάνοντας ελάφρυνση του χρέους. Είθε να τους βοηθήσει η Αθηνά, η θεά της σοφίας και προστάτιδα της Αθήνας», καταλήγει το σχόλιο της Sueddeutsche Zeitung.