Στη σύσκεψη των παραγωγικών φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30/5/2017 στο Επιμελητήριο Αχαΐας, με την παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου, συμμετείχε ο ΣΕΒΙΠΑ, εκπροσωπούμενος από τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Κολλιόπουλο.

Η παρέμβαση του κου. Κολλιόπουλου αφορούσε την ανταποδοτικότητα των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, την δημιουργία κοινωνικών δομών στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών για τους εργαζόμενους και το πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο Α΄Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ, αναφερόμενος στις εισφορές των επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ, τόνισε ότι για ορισμένες εισοδηματικές κατηγορίες, τα ποσά που καταβάλλονται είναι υπέρογκα και δυσανάλογα ως προς το είδος και την ποιότητα των παροχών υγείας και πρόνοιας, με αποτέλεσμα πολλοί να αναγκάζονται να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, με σοβαρές επιπτώσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και την οικονομία.

Αναφερόμενος σε ειδικότερα θέματα που αφορούν την ΒΙΠΕ Πατρών, ο κ. Κολλιόπουλος επισήμανε στον αρμόδιο υπουργό, την έλλειψη δομών πρόνοιας για τους εργαζόμενους, ζητώντας από τον κ. Πετρόπουλο να μεριμνήσει για την δημιουργία παιδικού σταθμού, ιατρείου, γραφείου ΕΦΚΑ, κ.ά. Η δημιουργία τέτοιων δομών στη Βιομηχανική Περιοχή, αποτελεί πάγιο αίτημα του ΣΕΒΙΠΑ και των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, δεδομένου ότι θα εξυπηρετούσε έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων και θα συνέβαλλε στην προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΣΕΒΙΠΑ τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων πάταξης της αδήλωτης εργασίας, φαινόμενο το οποίο μεταξύ άλλων πλήττει και την υγιή επιχειρηματικότητα.