Μεγάλη βάση δίνει ο δήμος Πατρέων στην πορεία κατά της ανεργίας που διοργανώνει στις 25 Ιουνίου, σε μία συμβολική πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί πάνω στην Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπη».

Σκοπός της δημοτικής Αρχής είναι να λάβουν το μήνυμα της διαμαρτυρίας οι μηχανισμοί του κράτους και τα κόμματα που διαμορφώνουν την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.  

Σύμφωνα με τα πιστεύω των διοργανωτών, οι αποφάσεις που έχουν πάρει και η κατεύθυνση των πολιτικών επιλογών των κομμάτων αυτών είναι ταυτόσημες με το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, αφού όχι μόνο δεν την αντιμετωπίζουν, αλλά την διατηρούν και την εξαπλώνουν σε ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

Το μνημόνιο, η συμφωνία με τους δανειστές και υλοποίηση των όρων που έχουν θέσει οι εταίροι προς την κεντρική πολιτική της χώρας έχουν σαν αποτέλεσμα την ανεργία των νέων και την φτωχοποίηση του λαού.

Στόχος της όλης εκδήλωσης είναι να παρευρεθεί όσο περισσότερος κόσμος γίνεται πάνω στην Γέφυρα, δίνοντας στην πορεία ένα μαζικό χαρακτήρα, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός και να περάσει το μήνυμα.

Για τον λόγο αυτό από το πρωί της Κυριακής θα υπάρχουν μισθωμένα λεωφορεία που θα μεταφέρουν κόσμο από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Πάτρας στην Γέφυρα. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί.

Στην Γέφυρα θα περπατήσουν πηγαίνοντας από το Ρίο στο Αντίρριο και η επιστροφή όλων θα γίνει εκ νέου με πούλμαν του δήμου στο κέντρο της Πάτρας. Το θέμα πρόκειται να μπει πρώτο στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής και στη συνέχεια θα κληθούν σε σύσκεψη, σωματεία, σύλλογοι και φορείς για να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην επίτευξη του σκοπού της πορείας.

Το ενδιαφέρον των συλλόγων και των σωματείων είναι μεγάλο, ενώ μεγάλη πρόκειται να είναι και η συμμετοχή διαφόρων νεανικών και φοιτητικών οργανώσεων, καθώς οι νέοι είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας, μη έχοντας προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Η κινητοποίηση του δήμου κατά της ανεργίας θα είναι μία ακόμα μορφή διαμαρτυρίας που πρόκειται να πάρει πανελλήνιες διστάσεις, τόσο από πλευράς συμμετοχής (θα πάρουν μέρος και άλλες άτομα εκτός Πατρών), όσο από πλευράς προβολής (θα αποτελέσει θέμα στα ΜΜΕ, τοπικά και πανελλήνιας εμβέλειας).