Πλήθος κόσμου συρρέει από χθες το βράδυ (31/5) στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χανίων όπου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η σορός τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, μέχρι την  Πέμπτη στις 13.30 όταν και θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση,, ενώ στις 15.00 θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Μέχρι στιγμής οι πολίτες που έχουν περάσει από την Αγία Μαγδαληνή για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα είναι χιλιάδες.

Οι πολίτες, περνούν από την εκκλησία, ανάβουν ένα κερί και γράφουν τα μηνύματά τους σε βιβλίο που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο της εκκλησίας. Μετά, εισέρχονται στην εκκλησία για να συλλυπηθούν τους συγγενείς.

Η ταφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει στις 17:00, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ Χανίων.


Να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 6 Μαΐου 2012.Λίγο  μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης το C-130 που μετέφερε την σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έφτασε στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά. Εκεί τον υποδέχθηκε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης με μαυροφορεμένες γυναίκες που κρατούσαν μπουκέτα με λουλούδια.

Όπως αναφέρει το Creta Post. στο C-130 επέβαιναν, συνοδεύοντας την σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΔ και γιος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο εγγονός του Κώστας Μπακογιάννης.


Λίγα ώρα νωρίτερα είχε φτάσει και το αεροπλάνο της Aegean που μετέφερε τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη αλλά και στενούς φίλους.


Να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας καθυστέρησε να απογειωθεί από την Ελευσίνα, διότι έπρεπε να φτάσει στα Χανιά μετά από τους συγγενείς του που ταξίδευαν με πτήση της Αegean.