Εγκρίθηκε καθ’ ολοκληρίαν το 36ο Φεστιβάλ Πάτρας Θεσμός Αρχαίου Δράματος που διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πάτρας.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ πέρασε από το «μικροσκόπιο» της επιτροπής του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου του Υπουργείου Πολιτισμού η οποία άναψε και το "πράσινο φως" για όλες τις εκδηλώσεις που είναι να γίνουν.

Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Σεπτέμβρη, ενώ θα πραγματοποιηθούν και δύο ακόμα εκδηλώσεις, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου (τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο).

Πέρα όμως από τις εκδηλώσεις αυτές το 36ο Φεστιβάλ Πάτρας Θεσμός Αρχαίου Δράματος, συμπεριλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr ορισμένες από τις σημαντικότερες θεατρικές παραγωγές του αρχαίου δράματος που θα παιχτούν το φετινό καλοκαίρι. Μέσα στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνεται επίσης μία συναυλία που πρόκειται να κάνει αίσθηση.


Ωστόσο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ και πρόεδρος της ΟΚΠΕ, Ανδρέα Ανδριόπουλος, δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες, επιλέγοντας να δημοσιευθεί ολοκληρωμένο το πρόγραμμα του 36ου Φεστιβάλ Πάτρας για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού, σε λίγες μέρες από τώρα.

Τόνισε πάντως ότι και φέτος οι εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ Πάτρας Θεσμός Αρχαίου Δράματος θα κινηθούν στο υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο που χαρακτήριζαν τις δράσεις του και τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντας την δυνατότητα στο Πατρινό κοινό να απολαύσει ένα καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που σίγουρα θα το κάνει να αισθανθεί την χαρά της τέχνης, αλλά και την σημαντικότητα της.