Το κέντρο χορού και τεχνών Dansarte παρουσιάζει την παράσταση "Πολύπτυχο" σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις 21:30. 

Η νέα γενιά χορευτών συναντά έμπειρους δημιουργούς με σκοπό να αναδείξουν τις πολλαπλές πτυχές της έκφρασης και της τεχνικής. Πολυδιάστατες δημιουργίες ταξιδεύουν τον θεατή μέσα από ποικίλες χορογραφικές ματιές. Ένα ευρύ φάσμα μουσικών –από τον Beethovenέως τον ArvoPart- υποστηρίζει, στερεώνει και διαπλέκεται με την έμπνευση των χορογράφων.

Οι χορευτές της Επαγγελματικής Σχολής ερμηνεύουν τις χορογραφίες με τη συνείδηση του επαγγελματία χορευτή που πατά με στέρεα βήματα την γέφυρα που συνδέει την εκπαίδευση με την τέχνη. 

Χορογραφούν: Τίμος Ζέχας, Τατιάνα Λοβέρδου, Γιάννης Αντωνίου, Ελένη Πανταζάτου.

Μουσική: Beethoven, Bach, Chopin, Arvo Part, Stephan Mincus. 


IntheMood #1

Με βάση την κλασσική γραμμή του μπαλέτου, στο IntheMood #1 το σώμα αναδεικνύει την αρμονία και τη δεξιοτεχνία του και καλείται να εκφράσει τις άπειρες επιλογές του στο χώρο μέσα από τη μαγική μουσική του AstorPiazzola. 

Χορογραφία: Γιάννης Αντωνίου

Χορεύουν: Αναστασία Νικοπούλου, Ανναθαλία Καράμπελα, Κωνσταντίνα Ντιναπόγια, Γεωργία Σακκά, Χρύσα Ράπτη,

Νίκολα Μικέλη

Solo: Μαρία Κίκινα

Μουσική: AstorPiazzola 

Ομαδική Χορογραφία

Επιμέλεια: Ελένη Πανταζάτου

Χορεύουν: Αναστασία Νικοπούλου, Ανναθαλία Καράμπελα, Κωνσταντίνα Ντιναπόγια, Νίκολα Μικέλη, Χρύσα Ράπτη

Μουσική: Overture από την όπερα Fidelioτου Beethoven  

Blue Bird

Βασισμένο στην αρχική χορογραφία του MariusPetipaαπό το περίφημο μπαλέτο Η Ωραία Κοιμωμένη, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Αντωνίου. 

Χορεύει: Μαρία Κίκινα

Μουσική: P.I. Tchaikovsky

Manifold

4 σώματα συνυπάρχουν στην σκηνή…, υπόκεινται στα «καιρικά φαινόμενα» των επιρροών των συναισθημάτων και των σκέψεων..., του χώρου και του χρόνου. Επηρεάζουν κι επηρεάζονται, ελέγχουν ή αφήνονται, εκρήγνυνται εξωτερικά κι εσωτερικά..  Σε έναν παλμό αρχέγονης ζωής.   

Χορογραφία: Τίμος Ζέχας

Χορεύουν: Αναστασία Νικοπούλου, Ανναθαλία Καράμπελα, Κωνσταντίνα Ντιναπόγια, Νίκολα Μικέλη

Μουσική: Hans Zimmer, Cyril Morin 

In the Mood #2

Μέσα από δημιουργικές διαδικασίες στο IntheMood #2, δύο σώματα, αλληλεπιδρώντας το ένα με το άλλο, ταξιδεύουν στον χώρο. Με κινητήρια δύναμη το χρόνο διαμορφώνουν ένα σύνολο ενιαίο, αρμονικό και συνεχές. 

Χορογραφία:  Γιάννης Αντωνίου

Χορεύουν: Μαρία Κίκινα, Παναγιώτης Βαφειάδης

Από μια άλλη εποχή

Η χορογραφία εμπνευσμένη από τον ρομαντικό κόσμο της JaneAusten-που καταπιάνεται με τα γυναικεία πορτραίτα της εποχής της- επιχειρεί να διεισδύσει στον μικρόκοσμο της καθημερινότητας των ηρωίδων της που αυτοπροσδιορίζονται μέσα από τη θέση τους στην κοινωνία και τη σχέση τους με το άλλο φύλο. Η ενδυματολογία και η λιτή σκηνική παρουσία θα αναδείξουν τα ρευστά όρια ανάμεσα στο τώρα και το τότε. 

Χορογραφία: Τατιάνα Λοβέρδου

Χορεύουν: Χρύσα Ράπτη, Αναστασία Νικοπούλου, Ανναθαλία Καράμπελα, Κωνσταντίνα Ντιναπόγια

Μουσική: Bach, ArvoPart 

Πληροφορίες-Κρατήσεις στο τηλ.ταμείου 2610 623730