Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, στην χορευτική – μουσική εκδήλωση του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του τριημέρου που διοργανώνει το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού για την συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυση του. Η ατμόσφαιρα και το κλίμα της εκδήλωσης ήταν αρκετά καλό, με τους χορευτές να χαρίσουν όμορφο θέαμα, γεμάτο από κίνηση και μουσική στους θεατές.

Οι χορευτές παρουσίασαν χορούς που ταυτίζονται με ήθη έθιμα, παραδόσεις και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, δείχνοντας την διάφορα κομμάτι από την λαογραφική συνείδηση του κάθε τόπου με την οποία συνδέεται άρρηκτα η μουσική.

Ο κόσμος έτσι την χάρηκε την όλη εκδήλωση και το ίδιοι οι συμμετέχοντες χορευτές. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη στην πλατεία Γεωργίου και θα κορυφωθούν την Τετάρτη στο ίδιο πάντα μέρος.

Εκεί η "ορχήστρα του Χορευτικού του Δήμου Πάτρας" με μαέστρο την Δήμητρα Αψώμοτου θα δώσει συναυλία με τραγούδια έντεχνης λαϊκής μουσικής  συνδυασμένα με χορογραφίες του Χρήστου Γιαννόπουλου.    

Δείτε φωτογραφίες από τους χορούς στην πλατεία Γεωργίου: