Σε ανακοίνωση του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας αναφέρει τα εξής: «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει τη μεθοδευμένη απόφαση της εταιρίας FRIGOGLASS ΑΒΕΕ να επιβάλει εκ περιτροπής τριήμερη εργασία, για τους επόμενους 6 μήνες και ας έχει υπογράψει 2 μήνες πριν με το Σωματείο Σ.Σ.Ε. για πενθήμερη εργασία με την αντίστοιχη ασφαλιστική κάλυψη.

Κάνοντας μάλιστα αναφορά στην εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι της FRIGOGLASS ΑΒΕΕ βιώνουν από το 2009 την εργασιακή ανασφάλεια ύστερα από 30 χρόνια (των περισσοτέρων) εργασία στο εργοστάσιο και μεγάλων παραχωρήσεων τους προς την εταιρία, η οποία τους οδηγεί στην εξαθλίωση με μισθούς πείνας.

Το Ε.Κ.Πάτρας συμπαρατάσσεται και συμπαραστέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της FRIGOGLASS ΑΒΕΕ στηρίζοντας την 24ωρη Απεργία της Τετάρτης 31/05/2017. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ανάκληση της απόφασης της εταιρίας για τριήμερη εργασία και υλοποίηση των δεσμεύσεων της για πλήρη απασχόληση των εργαζομένων βάσει της Σ.Σ.Ε. του 2013.

Με επιστολή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας προς την Υπουργό Εργασίας, κα Έφη Αχτσιούγλου ζητά  άμεση σύγκλιση τριμερούς συνάντησης για την επίλυση του θέματος και ανάκληση της απόφασης για πλήρη εργασία. Έχοντας πάντα ως στόχο την αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων αλλά και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης μέσω της πραγματικής αναβάθμισής της».