Με το βραβείο σεναρίου για την ταινία «The killing of the sacred deer» («Ο φόνος του ιερού ελαφιού») φεύγουν από τις Κάννες και το 70ό Φεστιβάλ ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου, δύο χρόνια αφότου ο «Αστακός» κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής, επισφραγίζοντας έτσι, για άλλη μια φορά, την επιτυχία της συνεργασίας των δύο Ελλήνων δημιουργών. 

Το βραβείο μοιράστηκαν με τη Βρετανίδα Λιν Ράμσεϊ, που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας «You were never really here» («Δεν ήσουν ποτέ πραγματικά εδώ»), πρωταγωνιστή των Χοακίν Φίνιξ, που πήρε και το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας.

«Ευχαριστώ την κριτική επιτροπή γι' αυτό το ωραίο δώρο», δήλωσε ο Γιώργος Λάνθιμος παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Ο Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ των Καννών δόθηκε στην ταινία «The square» του Σουηδού Ρούμπεν Όστλουντ.

Το βραβείο σκηνοθεσίας πήγε στη Σοφία Κόπολα για την ταινία «The Beguiled», ριμέικ της ταινίας «Ο προδότης» του 1971, ενώ ο Ρώσος σκηνοθέτης Αντρέι Ζβιαγκίντσεφ απέσπασε το βραβείο της κριτικής επιτροπής για την ταινία Loveless.

Το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας πήγε στην Νταϊάν Κρούγκερ, την πρωταγωνίστρια της γερμανόφωνης ταινίας «In the fade».

Τη Χρυσή Κάμερα -το βραβείο για πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη- πήρε η Γαλλίδα Λεονόρ Σεράιγ για την κωμωδία «Jeune Femme» («Νέα γυναίκα»), με πρωταγωνιστές τη Λετίσια Ντος και τον Γκρεγκουάρ Μονσενιόν.