Στις 24 Μαίου 2017 ημέρα Τετάρτη στο 2ο Γυμνάσιο Πάτρας η πολιτιστική ομάδα του σχολείου αφιέρωσε ένα μουσικό απόγευμα στον Πατρινό καλλιτέχνη «ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ». Και πάλι τα παιδιά αυτού του σχολείου δημιούργησαν, συγκίνησαν, καταχειροκροτήθηκαν. Τι να πούμε για τον εξαίρετο μαθητή Αλέξη Κωστακιώτη της Α’ Γυμνασίου, πιανίστα που εκτέλεσε Θάνο Μικρούτσικο σαν να «ήταν ο ίδιος», για τον Θοδωρή Συριόπουλο, που έπαιξε την «Ρόζα» εξαιρετικά, ενώ χόρευαν οι μαθήτριες: Μάρα Κώνστα, Αναστασία Σαβράμη, Δήμητρα Σιώτα, Ελεάννα Φλωράτου και Γεωργία Τσάβου, ως επαγγελματίες του είδους. Στο μαντολίνο η Ειρήνη Ζωγράφου, στις κιθάρες οι: Κωναταντίνος Παναγιωτόπουλος, Διονύσης Φωτακόπουλος και Δημήτρης Αντωνιάδης και τέλος στο κλαρινέτο με το «Μηδέν»,ο Κυριάκος Λιόπετας και στο πιάνο εξαίσια απόδοση ο Πάρις Βαλλιανάτος.


Επίσης απέδωσαν τις αφηγήσεις οι μαθήτριες Σπυριδούλα Μαρούδα και Ασπασία Γιαννακοπούλου. Σόλο η Μαρία Λιανού και η Κατερίνα Τρουπιώτη.

Τα ποιήματα διαβασαν με ιδιαίτερα εκφραστικό τρόπο οι μαθήτριες Ανδρονίκη Στεφανοπούλου και Κατερίνα Κυριαζή.

Τέλος δεν πρέπει να παραλείψουμε την άψογη συμμετοχή των παιδιών της χορωδίας με την συνοδεία της σπάνια στο είδος της φωνή της κ. Ελένης Σερέτη, μουσικό που τα καθοδηγούσε τόσο άμεσα σαν ένα στόμα μια φωνή. Η απόδοση των έργων του Θάνου Μικρούτσικουαπό αυτή τη χορωδία μάγεψε.

Επίσης λάμπρυνε και με την παρουσία  της εκτός από τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Λάγιου Ζωή, η υπεύθυνη την Πολιτιστικών Θεμάτων Διεύθυνσης Αχαϊας κ, Ευφροσύνη Κωσταρά.