Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

Πάλι στο εδώλιο αναμένεται να κάτσει ο δήμαρχος Πατρεών Κώστας Πελετίδης, με την εξέλιξη που πήρε το όλο θέμα για την δημιουργία του ανατολικού πάρκου της Πάτρας, στο πρώην σκουπιδότοπο του Ρηγανόκαμπου.

Το έγγραφο του Υπερταμείου που «μαλώνει» τον δήμο και τον Κώστα Πελετίδη για την επέμβαση – παρέμβαση στο χώρο, τονίζοντας του ότι δεν είχε καμία δουλειά εκεί, αφού δεν είχε πάρει άδεια από κανέναν κρατικό φορέα, δείχνει ότι σε μία τέτοια κατεύθυνση πάει το όλο θέμα.

Πόσο μάλλον από την στιγμή που είναι σίγουρο ότι ο Κώστας Πελετίδης δεν θα υποχωρήσει, με τα συνεργεία του δήμου να συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους στον χώρο, ξέροντας ότι το πάρκο αυτό το έχει ανάγκη το ανατολικό διαμέρισμα της Πάτρας.

Άλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος της Πάτρας θα καθίσει στο εδώλιο για παράβαση καθήκοντος και όλα τα σχετικά. Αυτό που κάνει όμως εντύπωση στην περίπτωση του πρώην σκουπιδότοπου του Ριγανόκαμπου είναι ότι η εξόρμηση στον χώρο ήταν γνωστή εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες.

Όχι μόνο από τις συσκέψεις των κατοίκων και των συλλόγων του ανατολικού διαμερίσματος, παρουσία της δημοτικής αρχής, αλλά και μέσα από τα ΜΜΕ που είχαν κάνει αρκετές αναφορές για το θέμα.

Προφανώς στο Υπερταμείο περίμεναν την κίνηση του δήμου. Θυμίζουμε, πάντως, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σε συνάντηση που είχαν προ ημερών οι κάτοικοι της περιοχής μαζί τους, είχαν τονίσει ότι είναι στο πλευρό τους, στην προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει για την δημιουργία του ανατολικού πάρκου.

Είχαν πει μάλιστα τότε ότι η Εταιρεία Κτηματικών Ακινήτων Δημοσίου θα τον παραχωρούσε τον χώρο. Το έγγραφο του Υπερταμείου τους διαψεύδει. Εκτός πια αν εκείνο που ενοχλεί τους κρατικούς φορείς είναι ότι μπήκε μπροστά στο όλο θέμα ο Πελετίδης και ο δήμος…

(Το video είναι τραβηγμένο με drone από τον Δημήτρη Τσαρμπόπουλο και την κινητοποίηση που έγινε στο Ριγανόκαμπο).