Με άστατο καιρό, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα κυλήσει ο καιρός και την Κυριακή. Από τη Δευτέρα όμως σταδιακά και από τα βόρεια θα βελτιωθεί και την Τρίτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι το επόμενο τριήμερο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και πρόσκαιρα τη Δευτέρα στο Αιγαίο τοπικά ως 7 μποφόρ με εξασθένηση την Τρίτη.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από την Τρίτη.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 9 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικά αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Το θερμόμετρο από 13 έως 22 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κυρίως τις θερμές ώρες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Βορειοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 8 έως 23 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, πρόσκαιρη βροχή και θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, άστατος καιρός με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 15 έως 22 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, πρόσκαιρα αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 11 έως 23 βαθμούς.

Στην Αττική, τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.