Μεγάλο κοινωνικό και καλλιτεχνικό γεγονός, θα αποτελέσει η συναυλία που θα πραγματοποιήσει η ‘’ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ’’ της πόλης μας, από κοινού με τους Συλλόγους των Επτανησίων Πάτρας [Ζακυνθίων, Ιθακησίων, Κερκυραίων και Λευκαδίων], με στόχο να ενισχυθεί ο ιερός σκοπός του δραστήριου αυτού Φιλανθρωπικού Σωματείου- Ασύλου Αναπήρων Παιδιών.

Η συναυλία με το γενικό τίτλο: ‘’Μουσική και Τραγούδια για τα παιδιά της Κιβωτού’’, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με προσκεκλημένες την ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της πόλης μας αλλά και το φωνητικό σχήμα της Ζακύνθου ‘’ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑΔΕΣ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ’’, με την παράλληλη ευκαιρία του εορτασμού των 153 χρόνων, από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Η ‘’ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ’’, αποδεικνύοντας την κοινωνική της ευαισθησία, για μία ακόμα φορά στην πολύχρονη παρουσία της στα Πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνον, θα πλαισιώσει τη συναυλία με τέσσερα τμήματα της: τη ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά], την ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ [Διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά], τη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ [Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος] και το ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ‘’VIBRATO’’ [Διεύθυνση: Γιώργος Αθανασακόπουλος], με ένα πρόγραμμα από το διεθνές μουσικό ρεπερτόριο, αλλά και από τα Επτάνησα.

Για πρώτη φορά στην πόλη μας, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Διευθυντή του Ωδείου της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ και της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ, Αρχιμουσικό Γιώργο Μπουρδόπουλο, στον απαιτητικό διπλό ρόλο, σολίστα και μαέστρου ταυτόχρονα, στο κοντσέρτο για κλαρινέτο και jazz ορχήστρα, ερμηνεύοντας και ταυτόχρονα διευθύνοντας τους 40 ερμηνευτές της ορχήστρας, εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό! Το ‘’Concerto for Clarinet’’ είναι μια σύνθεση για κλαρινέτο και ορχήστρα τζαζ από τον Artie Shaw.. Το κομμάτι είναι ένα ποτπουρί από διάφορα στυλ της τζαζ όπως blues, boogie-woogie, σόλο κλαρινέτο με ντραμς, με ένα συνηθισμένο επαναλαμβανόμενο μουσικό μοτίβο, να συσσωρεύεται προς το τέλος, όπου κλείνει το κομμάτι με ιδιαίτερα απαιτητικές καντέτσες για το σολίστα του κλαρινέτου. Το κομμάτι τελειώνει με ένα "θρυλικό" altissimo Ντο.

Ο συνθέτης και η ορχήστρα του, ερμήνευσαν το έργο στην ταινία του Fred Astaire, «Δεύτερη Χορωδία» (1940), μια ταινία βιογραφίας του Artie Shaw.
Οι ‘’ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑΔΕΣ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ’’ θα ερμηνεύσουν ένα εξαιρετικό ποικίλο πρόγραμμα Επτανησιακής και όχι μόνον μουσικής με τη διεύθυνση του Μουσουργού, Ιάκωβου Κονιτόπουλου.

Προπώληση εισιτηρίων στο κατάστημα, DISCOVER YUOUR WAY [Πατρέως 30], στα φαρμακεία Πραγιάννη [Κορίνθου 270- Βότση] και Δραγανίγου [Κολοκοτρώνη 22 Πλ. Όλγας], όπως επίσης στα γραφεία της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Κορίνθου 280- Γούναρη] και στα γραφεία της ΚΙΒΩΤΟΥ. Τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη στήριξη του Ιδρύματος ‘’ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ’’.