To Patras Pride μαζί με το Blender Patras διοργανώνουν προβολή του ντοκιμαντέρ "Νανά" στο Καφέ Γέφυρες - ΚοινΣΕπ Ένταξης την Πέμπτη 1η Ιουνίου στις 21:30.

Το ντοκιμαντέρ Νανά είναι το πορτρέτο μιας εβδομηντάχρονης τρανς γυναίκας που ζει στη Θεσσαλονίκη. Ο συνδυασμός αφήγησης, παρατήρησης και προσωπικού της αρχειακού υλικού δίνει μια εικόνα του πολυτάραχου παρελθόντος της, αλλά και της δύσκολης καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα στην ελληνική πραγματικότητα.

«Ήμουν ο καλύτερος υπάλληλος, αλλά μόλις ανακαλύπτανε ότι είμαι ομοφυλόφιλος λέγανε κάποιες δικαιολογίες και με διώχνανε. Έγινε κάποιες φορές αυτό και μετά αναγκάστηκα και πήγα και δούλεψα σε μπαρ. Στην αρχή στην Επτάλοφο, σε ένα μπαρ που πηγαίνανε τραβεστί. Τότε άρχισα να κάνω ορμόνες και να αφήνω μακριά τα μαλλιά μου… Και η ψυχολογία μου και η διάθεση μου και η επιθυμία μου ήταν να είμαι γυναίκα, άσχετα αν έζησα πολλά χρόνια σαν αγόρι. Από μικρό παιδί, πριν πάω σχολείο στο Καραμπουρνάκι, στην γειτονιά μου, έλεγα στα παιδιά: “Μην κοιτάτε τώρα που είμαι αγόρι, κανονικά κάπου αλλού είμαι κορίτσι”. Δεν μπορούσα να καταλάβω αυτό που ένιωθα μέσα μου και δεν ήξερα πώς να το εκφράσω».
Απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε η Νανά στον Γιώργο Τσιτιρίδη

Σκηνοθεσία: Λάρα Κρίστεν
Σενάριο: Λάρα Κρίστεν, Ίρις Κατσούλα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Λάρα Κρίστεν
Μοντάζ: Ίρις Κατσούλα
Ήχος: Μυρτώ Χατζηανδρέου, Έλλη Χατζηχαραλάμπους
Μουσική: Δημήτρης Βέττας
Παραγωγός: Λάρα Κρίστεν
Φορμά: DCP Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Διάρκεια: 40'
Έτος Παραγωγής: 2015
Γλώσσα: Ελληνικά
Υπότιτλοι: Αγγλικοί



Spectrum Documentary