Δύο παρατάξεις ήταν οι μεγάλοι νικητές των φοιτητικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, με σχετικά ικανοποιητική συμμετοχή.

Η πρώτη παράταξη ήταν η ΔΑΠ που κατάφερε να διατηρήσει την πρωτιά σε αρκετές σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών, παίρνοντας μάλιστα ποσοστά σε ορισμένες από αυτές που ξεπέρασαν το 50%.

Η δεύτερη παράταξη που βγήκε κερδισμένη μέσα από τις εκλογές που έγιναν ήταν η Πανσπουδαστική που πέτυχε την πρωτιά στο ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, αλλά και σημαντικά ποσοστά σε ορισμένες από τις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πιο ισχυρές αναδείχτηκαν μέσα από τις εκλογές παρατάξεις που αντιπροσώπευαν αριστερούς σχηματισμούς (συνεργασία ΕΕΑΚ με ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ), πετυχαίνοντας να εκτοπίσουν σε αρκετές περιπτώσεις τις πρωτιές της ΔΑΠ και της Πανσπουδαστικής.

Ριζική ήταν η υποχώρηση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΡΔΙΝ), σημειώνοντας ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά τόσο στις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών, όσο και στο ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, ενώ η ΠΑΣΠ του ΠΑΣΟΚ μπόρεσε και βγήκε σχετικά ενισχυμένη, πετυχαίνοντας καλύτερα ποσοστά σε σύγκριση με τις περασμένες φοιτητικές εκλογές.

Σε επίπεδο σχολών από τις πρωτιές που ξεχώρισαν ήταν αυτές της ΔΑΠ στην Ιατρική, στο Πολιτικό Μηχανικών, την Βιολογία και στην Γεωλογία ,ενώ η ΠΚΣ (Πανσπουδαστική) πέτυχε τις πρωτιές σε Θεατρικών Σπουδών και Αρχιτεκτόνων.

Εξάλλου, η ΠΑΣΠ έδειχνε να κερδίσει της Οικονομίας Διοίκησης και της Φιλοσοφίας, αλλά και των δύο σχολών του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. Στο ΤΕΙ Πάτρας η Πανσπουδαστική κυριάρχησε στις Σχολές Υγείας και Πρόνοιας, αλλά και Τεχνολογικών Εφαρμογών, ενώ η ΔΑΠ κέρδισε την πρωτιά στην Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι εκλογές εξελίχτηκαν ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε σχετικά ήρεμη ατμόσφαιρα, με τους φοιτητές να εκφράζουν την αγωνία τους και τον προβληματισμό για το επαγγελματικό τους μέλλον και την σταδιοδρομία τους.