Μια ξεχωριστή μουσική παραγωγή, με φιλανθρωπικό μάλιστα σκοπό, παρουσιάζουν οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές του Πρότυπου Ωδείου Αιγίου την Κυριακή 28 Μαΐου στις 11.30 το πρωί στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» στο Αίγιο, υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.. Πρόκειται για το μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας», ένα από τα δημοφιλέστερα όλων των εποχών, που βασίζεται στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Maria Augusta Trapp “The Trapp Family Singers” και που μεταφέρθηκε τόσο επί θεατρικής σκηνής στο Broadway, όσο και στον κινηματογράφο με τη θρυλική ταινία «The Sound of Music» (1965) σε σκηνοθεσία Robert Wise και μουσικές συνθέσεις των Richard Rodgers και Οscar Hammerstein.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Βρισκόμαστε στην Αυστρία του 1930. Η Μαρία είναι μια νεαρή Αυστριακή που ζει σε μοναστήρι με σκοπό να γίνει καλόγρια. Η Ηγουμένη όμως βλέπει ότι η ζωή της θα ήταν καλύτερη έξω απ’ το μοναστήρι και κανονίζει να τη στείλει γκουβερνάντα των παιδιών ενός αριστοκράτη χήρου, του Βαρόνου Φον Τραπ. Η ζεστασιά και η μουσική που φέρνει η Μαρία στο αυστηρό σπίτι του Βαρόνου, έχουν ως αποτέλεσμα να κερδίσει τις καρδιές των παιδιών αλλά και του ίδιου. Σύντομα η Μαρία θα γίνει σύζυγος του Βαρόνου κι όλα δείχνουν ότι η ευτυχία θα συνοδεύει για πάντα την οικογένεια Τραπ. Αλλά τα σύννεφα του πολέμου απλώνονται στην Ευρώπη. Η Γερμανία κατακτά την Αυστρία. Ο Φον Τραπ αρνείται να υπηρετήσει το ναζιστικό καθεστώς και το μόνο που τους μένει είναι η απόδραση…

Στο μιούζικαλ που προετοίμασε για φέτος το Ωδείο και αποτελεί ένα ιδιαίτερο μουσικό γεγονός για την Αιγιάλεια, θα συμμετάσχουν πάνω από 50 σπουδάστριες και σπουδαστές μουσικής από 5 χρονών και πάνω, ενώ τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ Αιγίου. Είναι μάλιστα η δεύτερη χρονιά που το Ωδείο προσφέρει τα έσοδα της παράστασής του για φιλανθρωπικό σκοπό, αφού πέρσι το καλοκαίρι συμμετείχε στη «Μουσική συναυλία αγάπης», επίσης υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.., της οποίας τα έσοδα προσφέρθηκαν στο «Χαμόγελο του παιδιού».