Όλα έτοιμα για τις φοιτητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη στις 24 Μαΐου, με τις παρατάξεις, τόσο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όσο και στο ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος να δηλώνουν αισιόδοξες για την εκλογική μάχη.

Η ατμόσφαιρα μετά τον μύλο και τον πανζουρλισμό που προκάλεσαν κάποιες αντεγκλήσεις των παρατάξεων και ειδικότερα η αφίσα με τα «ζόμπι» που εξέδωσε η Πανσπουδαστική για το ΠΑΣΟΚ, ήταν τεταμένη, όμως τις τελευταίες ώρες έχει ηρεμήσει.

Όλα βέβαια θα κριθούν την Τετάρτη όπου και θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές. Φέτος το εκλογικό κέντρο για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, δεν θα είναι το κτίριο του πρώην Πολυκλαδικού στο κέντρο της Πάτρας, αλλά το σχολικό συγκρότημα «Ανδρέας Παπανδρέου», στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Αντίθετα οι φοιτητές του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος θα ψηφίσουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, μέσα στο συγκρότημα του κτιρίου του εκπαιδευτικού ιδρύματος, σε αίθουσα που ήδη έχει οριστεί.

Το μεγάλο ερωτηματικό σε ότι αφορά κάποιες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών έχει να κάνει και φέτος με την συμμετοχή ή την μη συμμετοχή των φοιτητών.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι για ακόμα μία χρονιά η αποχή θα κυμανθεί σε υψηλό επίπεδο, με ένα μεγάλο μέρος των σπουδαστών να αδιαφορούν για την όλη διαδικασία. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα θα φανούν στη κάλπη.