Είναι μία εικόνα με την οποία έρχονται αντιμέτωποι σχεδόν σε καθημερινή βάση δεκάδες Πατρινοί που περνούν από τον κόμβο του Γλαύκου, κοντά στις Ιτιές, όμως κανείς δεν κάνει κάτι.

Νεαρές ρομά, πλησιάζουν στα φανάρια τα σταματημένα αμάξια, με βρέφη στην αγκαλιά τους, εκλιπαρώντας τους οδηγούς και τους συνοδηγούς για μία βοήθεια. Τα βρέφη μοιάζουν σαν… κέρινες κούκλες, καθώς είναι άφωνα και συνεχώς κοιμούνται.

Ο στόχος των νεαρών γυναικών ρομά είναι προφανής. Να συγκινήσουν τους «θεατές» και το «κοινό» τους, έχοντας ένα μικρό μωρό στην αγκαλιά τους. Το σκηνικό αυτό συνέβη ξανά το μεσημέρι της Παρασκευής στο φανάρια του Γλαύκου.

Μία νεαρή γύρω στα 16 με 18, κρατώντας ένα μωρό στην αγκαλιά της, μέσα στην καρδιά του μεσημεριού και μέσα στον δυνατό ήλιο, πήγαινε από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο για να ζητήσει ελεημοσύνη.

Σύνηθες περιστατικό όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο της Πάτρας αλλά ακόμα και στο κέντρο της πόλης.Τόσο συνηθισμένο που κανείς δεν κάνει το αυτονόητο. Να ειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές για να παρέμβουν…