Είναι καλή η «οικογενειακή γαλήνη» όμως δεν μπορείς να την έχεις πάντα.

Ειδικότερα τους ανοιξιάτικους ή και καλοκαιρινούς μήνες που τα παράθυρα στο σπίτι είναι ανοιχτά και η ζωντάνια στους δρόμους δεδομένη, δύσκολα μπορεί να συγκεντρωθεί κάποιος για να περάσει τα μαθήματα.

Τι και αν επιστρατεύονται καφέδες και ξυπνητήρια για να βγει η ύλη πολλές φορές ψάχνουμε «καταφύγιο» στο οποίο δεν θα επικρατεί το αδιαχώρητο και θα μας προσέχουν σαν… να ήμασταν σπίτι μας.

Στο Αναγνωστήριο Bright Side θα βρεις τη διακριτική ησυχία που βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση. Xωρίς μουσική, χωρίς απρόσμενες επισκέψεις, χωρίς ψιθύρους και το κυριότερο σε έναν φωτεινό χώρο που κερδίζει στα σημεία το μισοφωτισμένο γραφείο σου, έχει φιλοξενήσει «πονεμένους» φοιτητές που έκαναν ολονυχτίες πάνω από τα βιβλία εν όψει της εξεταστικής μιας και είχαν τις «μεγάλες» ώρες την ησυχία που επιθυμούσαν.


Κακά τα ψέματα είναι η εποχή που το αναγνωστήριο μοιάζει με παράδεισος για διάβασμα.

Η εξεταστική που έρχεται βρίσκει τους φοιτητές σε εγρήγορση. Πολλοί μάλιστα επιλέγουν να διαβάσουν σε ομάδες προκειμένου να βγουν όλα τα μαθήματα. Γι αυτούς υπάρχει θέση στο «γυάλινο γραφείο» του Bright Side. Ένα ευχάριστο περιβάλλον για ομαδικές εργασίες.

Άλλωστε η βαβούρα είναι αυτό που εμποδίζει άπαντες να συγκεντρωθούν.

Είναι όμως και το θέμα του σεβασμού και ευτυχώς σε αυτόν τον σύγχρονο χώρο στην Φιλοποίμενος λειτουργεί αμοιβαία.

Δεν πρόκειται να αγανακτήσει κανείς από τη ζέστη για παράδειγμα. Το ξεκούραστο φως ημέρας και ο κλιματιζόμενος χώρος του Αναγνωστηρίου αντιμετωπίζει τη  ζέστη της καλοκαιρινής εξεταστικής  για να μην τρέχει το μυαλό κανενός σε παραλίες και σε μπάνια για λίγη δροσιά.


Το μεγαλύτερο του ατού όμως είναι άλλο και το βασικότερο για όλους τους φοιτητές που δεν έχουν ούτε χρόνο ούτε λεφτά για πέταμα.

Οι επισκέπτες δεν επιβαρύνονται για το internet ή για κάτι άλλο παρά μόνο με ότι πάρουν κατά την παραμονή τους στον χώρο και ευτυχώς οι συνεχείς καλοκαιρινές προσφορές σε καφέ, αναψυκτικά, χυμούς, σνακ και γλυκά κάνουν το διάβασμα πιο ευχάριστο.

Ένας χώρος για πραγματικό διάβασμα, ατομικό ή ομαδικό που λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, και Σαββατοκύριακο δηλαδή, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Το καλοκαίρι είναι καλή ιδέα για διάβασμα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.Οι φοιτητές που έχουν γίνει θαμώνες συμφωνούν σε  αυτό και σε κάτι ακόμα…

Στο γεγονός πως έπρεπε να προτιμήσουν το Bright Side, νωρίτερα!