Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του 39ου Ράλλυ Αχαιός που θα πραγματοποιηθεί στις 27 και στις 28 Μαΐου.

Πρόκειται για τον πιο ιστορικό αγώνα της Αχαΐας στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού που συγκεντρώνει κάθε χρόνο σημαντικά ονόματα από τους κορυφαίους οδηγούς της χώρας. Το Ράλλυ Αχαιός προσμετρά στο πανελλήνιο Κύπελλο Αγώνων Ράλλυ και πιο συγκεκριμένα στο Περιφερειακό Κύπελλο Αγώνων Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος.

Το φετινό Ράλλυ Αχαιός θα περιλαμβάνει έξι διαδρομές και θα έχει ως επίκεντρο την πρώτη μέρα της διεξαγωγής του την Πάτρα, με την εκκίνηση να γίνεται στην πλατεία Γεωργίου και την δεύτερη μέρη την ιστορική πόλη των Καλαβρύτων που θα φιλοξενήσει μετά από πολλά χρόνια έναν τέτοιον αγώνα.

Οι τέσσερις από τις έξι διαδρομές θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα την πρώτη μέρα των αγώνων και οι άλλες έξι την δεύτερη μέρα στα Καλάβρυτα. Τον αγώνα διοργανώνει και φέτος ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών που έχει φροντίσει για ακόμα μία χρονιά για την ασφάλεια αγωνιζομένων και θεατών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει από την Δευτέρα στις 8 Μαΐου και λήγουν την Παρασκευή στις 19 του μήνα. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι μεγάλος και οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν υπέροχες και θρυλικές διαδρομές που σίγουρα θα συναρπάσουν τα πληρώματα, αλλά και τους θεατές του ράλλυ.