>Επιστροφή παροχών σε άτομα που δεν τις δικαιούνταν φαίνεται να δείχνει η -μέχρι ώρας- έρευνα των επιθεωρητών και της οικονομικής αστυνομίας στο περιφερειακό υποκατάστημα Αχαΐας του ΕΦΚΑ. Στη σύλληψη μιας υπαλλήλου, της οποίας ορισμένες κινήσεις θεωρήθηκε ότι παρακωλύουν την έρευνα, προχώρησαν οι αρχές.
 
«Η έρευνα ξεκίνησε από πληροφορίες που περιήλθαν σε μένα προσωπικά» δήλωσε στην «Π» ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Θανάσης Μπακαλέξης.
 
Η υπάλληλος συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης κι ενώ οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πελοπόννησος", το υπηρεσιακό στέλεχος φέρεται ότι προσπάθησε να ξεφορτωθεί κάποια έγγραφα πετώντας τα στην τουαλέτα. Εγινε όμως αντιληπτή και αυτή η κίνησή της θεωρήθηκε αρκετή για να συλληφθεί και να οδηγηθεί χθες στο Αυτόφωρο για παρακώλυση της έρευνας. Η υπάλληλος έλαβε προθεσμία μιας ημέρας για να απολογηθεί για την παρακώλυση και όχι για ζητήματα που αφορούν την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
Το κλίμα στην υπηρεσία μεταξύ των εργαζομένων είναι βαρύ. Καταρχήν προκάλεσε έκπληξη στο σύνολο του προσωπικού η σύλληψη της συναδέλφου τους, καθώς πρόκειται για ένα άτομο με πολυετή υπηρεσιακή θητεία, ήπιων τόνων και με βαθιά θρησκευτική προσήλωση. Μέχρι τώρα υπηρετούσε σε θέση προϊσταμένης.
 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα θολά σημεία από την μέχρι τώρα έρευνα εντοπίζονται στην επιστροφή παροχών σε άτομα που δεν τις δικαιούνταν και ειδικότερα φαίνεται ότι δήθεν «αποδίδονταν» σε ανύπαρκτα πρόσωπα ενώ τα χρήματα κατέληγαν αλλού. Οι έρευνες κατευθύνονται πλέον όχι μόνο στον υπολογισμό της οικονομικής ζημιάς, αλλά και στην αποκάλυψη του προσώπου ή των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.