Φόβους πως θα περάσουν στo φάσμα της ανεργίας έχουν οι μόνιμοι εργαζόμενοι της πρώην Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, διακρίνοντας διαθέσεις από την εταιρεία που έχει αναλάβει την εκκαθάριση της, να τους απολύσει.

Μάλιστα για το θέμα ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αχαϊκής προχώρησε σε έκτακτη γενική συνέλευση, την περασμένη Δευτέρα όπου και αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ώρης απεργίας.

Οι εργαζόμενοι που υπάρχουν στην πρώην Αχαϊκή Τράπεζα, έχοντας προσληφθεί από την εταιρεία που έχει αναλάβει την εκκαθάριση της είναι 30 στον αριθμό. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι απολύσεις τους είναι προγραμματισμένες.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την αναστολή της απόφασης αυτής από την εταιρεία και την πλήρη απορρόφησή τους από τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, κάτι που έχει γίνει για όλους τους εργαζόμενους των υπολοίπων εμπορικών τραπεζών.

Θυμίζουμε ότι η Αχαϊκή Τράπεζα έκλεισε πριν από πέντε χρόνια περίπου, στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να χάσουν αρκετοί άνθρωποι την δουλειά τους και ένα μεγάλο μέρος των μεριδιούχων που την είχαν συνθέσει, τα χρήματα τους.