Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «αγκαλιάζει» και θέτει υπό την αιγίδα της τη νέα πολυαθλητική διοργάνωση «The Bridge Experience» που θα διεξαχθεί στις 8-9 Ιουλίου πάνω και γύρω από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης».

Πρόκειται για ένα διήμερο εορτασμού του αθλητισμού και του πολιτισμού, το οποίο έχει ήδη τεθεί, επίσης, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Περιλαμβάνει κολύμπι, τρέξιμο και ποδήλατο και όραμα των διοργανωτών και συμμετεχόντων είναι να εξελιχθεί σε μία διοργάνωση παγκοσμίου φήμης, χτίζοντας γέφυρες και ενώνοντας λαούς.

Παράλληλα, με τις αθλητικές διοργανώσεις, για το διήμερο εκείνο, προγραμματίζονται mini-κρουαζιέρες, οργανωμένες εκδρομές και επισκέψεις στην Πάτρα και τη Ναύπακτο, στα δύο κάστρα του στενού Ρίου – Αντιρρίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, το αρχαίο θέατρο Μακύνειας, καθώς και εκδηλώσεις ανάδειξης της τοπικής κουζίνας συνδυασμένες με οινογευσία, καθαρισμούς παραλιών και σημείων ενδιαφέροντος

Έσοδα θα διατεθούν στην Ένωση Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης – Κωστής Στεφανόπουλος», αλλά και στην πλατφόρμα “Charity 4U” που υποστηρίζει 4 Έλληνες αθλητές (με και χωρίς ειδικές ανάγκες).

Την κύρια οργανωτική ευθύνη φέρουν η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., η 4P Sports Travels και ο Όμιλος ANT-1.

Τι περιλαμβάνει το διήμερο

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 7 Ιουλίου με ανοικτή γραμματεία για την παραλαβή kit συμμετοχής (θα στηθεί από την πλευρά του Ρίου, ανατολικά της γέφυρας και δίπλα στο κάστρο).

Το Σάββατο 8 Ιουλίου θα οργανωθούν εξορμήσεις και fun events για παιδιά κι επισκέπτες του event στο «The Bridge Village» (που θα στεγάζει περίπτερα προβολής της περιοχής) και την ευρύτερη περιοχή.

(Για την Παρασκευή ή το Σάββατο προγραμματίζεται μια σημαντικής εμβέλειας πολιτιστική εκδήλωση, η οποία θα ανακοινωθεί μόλις καλυφθούν οι οργανωτικές λεπτομέρειες).

Την Κυριακή 9 Ιουλίου, μετά τα δρομικά αγωνίσματα, αναμένεται να οργανωθεί ένα DJ-Party στην πλευρά του Ρίου, στην ανατολική πλευρά και δίπλα στο κάστρο για όλους τους παρευρισκόμενους.

Σάββατο 8 Ιουλίου

11:00 έναρξη κολυμβητικών αγωνισμάτων (μέγιστη προβλεπόμενη διάρκεια 3 ώρες)

2,5χλμ & 5χλμ (Οι λεπτομέρειες για τις διαδρομές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης)

19:00 έναρξη ποδηλατικού αγωνίσματος (μέγιστη προβλεπόμενη διάρκεια 2 ώρες)

20χλμ (Αντίρριο - Ναύπακτος - Αντίρριο… με τερματισμό σε σημείο παράπλευρα της γέφυρας που θα συζητηθεί μαζί σας)

Κυριακή 9 Ιουλίου

09:00 έναρξη δρομικών αγωνισμάτων (μέγιστη προβλεπόμενη διάρκεια 2,5 ώρες)

5χλμ (Αντίρριο - Ρίο... με χρήση δρόμου για 2χλμ εκτός των 3 χλμ πάνω στη γέφυρα και τερματισμό ανατολικά της γέφυρας, δίπλα στο κάστρο)

10χλμ (Αντίρριο - Ρίο... με χρήση δρόμου για 7χλμ εκτός των 3 χλμ πάνω στη γέφυρα και τερματισμό ανατολικά της γέφυρας, δίπλα στο κάστρο).