Για ακόμα μία χρονιά και για την ακρίβεια για 15η χρονιά τα μέλη της φοιτητικής ένωσης Κυπρίων Πάτρας, μας προσκαλούν να γίνουμε ενεργοί πολίτες προσφέροντας ανιδιοτελώς χρόνο για τους συνανθρώπους μας. 

Με σταθερές δράσεις που προσφέρουν έργο η ενεργή ομάδα των Κύπριων Φοιτητών διοργανώνει την 30η Αιμοδοσία εις μνήμην του Νίκου Γυψιώτη. 

Ο Νίκος Γυψιώτης διετέλεσε πρόεδρος της Φ.Ε.ΚΥ.ΠΑ (φοιτητικής ένωσης Κυπρίων Πατρών) και έχασε τη μάχη για την ζωή μετά από αγώνα να ξεπεράσει τη λευχαιμία. 15 χρόνια μετά στην οδό Νόρμαν 35 στα γραφεία της Φ.Κ.Πρωτοπορία Πάτρα "Νίκου Γυψιώτη", που πήραν τον όνομα του άτυχου νέου, ανοίγουν οι πόρτες,στις 20 και 21 Μαΐου για να φιλοξενήσουν τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και κάποιους επίτιμους καλεσμένους.

Στα πλαίσια του πολύ όμορφου εγχειρήματος θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση για τα 15 χρόνια αιμοδοσίας εις μνήμην του Νίκου Γυψιώτη, στην Αγορά Αργύρη στις 18:30 της Παρασκευής(19/05), όπου θα παρευρεθεί ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, η Δήμαρχος Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, ο δρ. Νίκος Νικολαίδης και φυσικά η οικογένεια του αείμνηστου Νίκου Γυψιώτη που στηρίζει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. 

Φυσικά τόσο η εκδήλωση όσο και η αιμοδοσία πραγματοποιείται με την βοήθεια του κέντρου αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. 

Με τίτλο "Γίνε αιμοδότης, Γίνε Ήρωας" το επόμενο τριήμερο η Πάτρα "χαρίζει" αίμα, για καλό σκοπό, συμμετέχοντας σε μια σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναπτυχθεί στην τοπική κοινωνία. 

Αιμοδοσία: 

Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Μαΐου - 17:00 έως 20:30, Nόρμαν 35.