Με την οικονομική κρίση να αυξάνεται αντί να μειώνεται, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Πατρινοί που στρέφονται κατά καιρούς στον τζόγο, έτσι ώστε να ρεφάρουν και να δουν μια "άσπρη" μέρα. Κι επειδή πολλά χρήματα για ποντάρισμα δεν υπάρχουν, ένα παιχνίδι που δείχνουν να προτιμούν αρκετοί είναι το Σκρατς.

Το γνωστό σε όλους μας και ως ξυστό, έχει γίνει μανία καθώς με λίγα ευρώ μπορεί να κερδίσει κανείς πολύ περισσότερα χρήματα.

Εκτός από τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ ο κόσμος τα προμηθεύεται και από πλανόδιους πωλητές αναζητώντας τα κερδοφόρα ξυστά.

Την περασμένη Κυριακή μάλιστα ένας τέτοιος πωλητής αναστάτωσε μια ολόκληρη καφετέρια στην Ηρώων Πολυτεχνείου, με την καλή έννοια.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ήταν απόγευμα Κυριακής και οι Πατρινοί εκμεταλλευόμενοι τον όμορφο ανοιξιάτικο καιρό ξεχύθηκαν στις καφετέριες γύρω από την Μαρίνα. Σε μια από αυτές μπήκε ένας λαχειοπώλης έχοντας μαζί του ένα μεγάλο αριθμό ξυστών που όπως διαλαλούσε ο ίδιος ήταν και πολύ κερδοφόρα. Έτσι, ορισμένοι πελάτες αγόρασαν κάποια Σκρατς και τότε άρχισαν οι πρώτες εκδηλώσεις ενθουσιασμού καθώς ένας από αυτούς κέρδισε 300 ευρώ και άλλοι 2 από 100 ευρώ.

Αυτό που ακολούθησε βέβαια δεν έχει ξαναγίνει...

Ο λαχειοπώλης έφυγε από την καφετέρια με άδεια τα χέρια καθώς μόλις είδαν οι θαμώνες ότι τα Σκρατς ήταν κερδοφόρα έπεσαν πάνω του σαν τις... ακρίδες και δεν του άφησαν ούτε ένα για δείγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνέχεια, δεν κέρδισε κάποιος άλλος αντίστοιχο ποσό αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ο λαχειοπώλης τρίβει ακόμα τα χέρια από την τύχη του.