Στιγμές από την παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Τούβε

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παρακολούθησε ο κόσμος την παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Τούβε "Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια" το Σάββατο 13 Μαΐου λίγο μετά τις 20:00 στον Ηχότοπο Art-Cafe.

Χαιρετισμό απηύθηνε ο Δικηγόρος και Σεναριογράφος Κώστας Νταλιάνης, ο οποίος μετά τη λήξη της βραδιάς δήλωσε:

 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να στηρίξεις και να εμψυχώσεις ένα νέο ανερχόμενο και ταλαντούχο καλλιτέχνη. Ο Χρήστος Τούβε έχει δώσει το στίγμα του στον συγγραφικό κόσμο της χώρας και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα μιλήσουμε ακόμα περισσότερο για αυτόν!


Για το βιβλίο του Χρήστου Τούβε "Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια" μίλησε η δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή.

 

 

"Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια" είναι ένα εγχειρίδιο ζωής, όπως πολύ σωστά επεσήμανε η κυρία Τένια Μακρή σε ομίλία της για την πρώτη συγγραφική δουλειά του Χρήστου Τούβε. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2014 και βρίσκεται πριν τη δ΄έκδοσή του.

 

Είναι ένα βιβλίο κατάθεση ψυχής με δεκάδες ερωτήματα για τα πρέπει και τα θέλω, που αναζητούν οι άνθρωποι. Πρόκειται για μία συγγραφική δουλειά που σε προβληματίζει, αλλά και σε εμπνέει ταυτόχρονα. Σε ξεσηκώνει! Αλλάζει τις σκέψεις σου, ξορκίζει τους φόβους σου και σου χαράζει δρόμους. . . Δε θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου καθόλου. Πιστεύω πως είναι ένα ανεκτίμητο βιβλίο, αφού όταν πέφτεις ψυχολογικά το ανοίγεις ξανά και διαβάζεις αυτά που έχεις σημειώσει ή αυτά που σου έχει επιδείξει ο ίδιος ο συγγραφέας. . .Τι γίνεται τότε; Ξυπνάς! Παίρνεις ανάσες ζωής! Σε αυτές τις ανάσες αναφέρεται ο Χρήστος Τούβε . . .

"Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια" είναι ένα βιβλίο καρδιάς, που ασχολείται και με θέματα καρδιάς. Σίγουρα θα αγγίξει και τις δικές σας καρδιές. Μίσος, χωρισμός, θυμός, αγάπη, έρωτας, άνθρωπος, αξίες, συναισθήματα, καταστάσεις που ο μικρός Ροντρίγκο, ένας έφηβος από τη Σικελία προσπαθεί να διαχειριστεί, να εκπαιδευτεί και να παιδευτεί, για όλα αυτά μέσα από έναν "σοφό", όπως τον χαρακτηρίζει. Τον σοφό παππού Φράντσε, που με τις διηγήσεις του καθοδηγεί έξυπνα, με τακτ, με αγάπη και τρυφερότητα τον έφηβο Ροντρίγκο Παλάσιο στις σωστές απαντήσεις, στις σωστές αποφάσεις.

Μέσα από τα αποφθέγματα ζωής που περιέχει το βιβλίο ο αναγνώστης είναι σίγουρο πως θα αλλάξει την αντίληψή του για τον κόσμο, αλλά κυρίως για τον εαυτό του.

Σημαντικά και μοναδικά στο τέλος του κάθε βιβλίου τα σημεία κλειδιά. Κάτι σαν περίληψη. Το νόημα όπως αυτών που διαβάσαμε σοφίες συγκεντρωμένες που σου αλλάζουν τη ζωή. 


Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να αναφερθούν και τα σχόλια δύο ανθρώπων, που παρακολούθησαν την παρουσίαση και διάβασαν το βιβλίο.

 

Ο Χρήστος Τούβε μας έμαθε πώς τα όνειρα υπάρχουν για να κατακτώνται. Το βιβλίο μας ταξιδεύει σ΄ έναν κόσμο που υπάρχουν αξίες: Άνθρωπος, Ανάσα, Ανάγκη για ζωή, Αυθεντικός ... ΑΓΑΠΗ. Σ΄ ευχαριστώ για το μοίρασμα της ψυχής. Ελένη Θωμά


 

Σε μια ξεχωριστή βραδιά, απολαύσαμε στον φιλόξενο χώρο του  Ηχότοπου -Αrt cafe με την υπέροχη μουσική το βιβλίο του Χρήστου Τούβε. Με έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο γραφής, ο συγγραφέας αποδίδει φόρο τιμής στις γιαγιάδες και παππούδες όλου του κόσμου, μέσα από τα βιώματα του μικρού Ροντρίγκο. Μας ταξίδεψε, μας συγκίνησε και μας κέρδισε. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω, την μεστή προλόγιση του βιβλίου από τη δημοσιογράφο Νατάσσα Τραγουστή, όσο και τη ζεστή και γεμάτη χρώμα φωνή, της συγγραφέα και φιλολόγου Ελένης Γκόρα, η οποία διάβασε αποσπάσματα από το σπουδαίο αυτό βιβλίο, “Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια”.Δημήτρης Σούρλας


Απόσπασμα από το βιβλίο μπορείτε να ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: 


Η Ελένη Γκόρα διαβάζει Χρήστο Τούβε

 

Ένα βράδυ με φωνές, μουσικές, ήχους και λέξεις. Ένα βράδυ όμορφο για όλους εκείνους που αναζητούν τις αλήθειες της ζωής σε γνωμικά κρυμμένες. Ένα βράδυ που υπόσχεται πολλές και καλές μέρες στη συγγραφική δουλειά του Χρήστου Τούβε.