Στους πραγματικούς Survivors της Ελλάδος έκανε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αφιέρωμα το Vice, προβάλλοντας το από την τηλεόραση του Ant1, το βράδυ της  Κυριακής.

Το Vice, παίρνοντας έμπνευση από το γνωστό reality, αποφάσισε και προχώρησε σε μία περιοδεία, πηγαίνοντας σε διάφορα μέρη της χώρας, βρίσκοντας νέους που έχουν κατορθώσει να ζούνε μέσα από την γη, δουλεύοντας την με τα ίδια τους τα χέρια, ζώντας μακριά από τα αστικά κέντρα και της πόλεις.

Το "Real Greek Survivors" είναι ουσιαστικά ένα αφιέρωμα στους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους που αποφάσισαν, κυρίως μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης, να επιστρέψουν κοντά στην φύση να καλλιεργήσουν την γη τους και να ζήσουν μέσα από αυτήν, τολμώντας να αλλάξουν ριζικά τη ζωή τους αφήνοντας την πόλη για μια νέα αρχή.

Ένας από τους πρώτους Survivors, που ανακάλυψε το Vice, είναι ο Πατρινός Κώστας Μπινιέρης, στον Αλισσό Αχαΐας. Ο 42χρονος Κώστας, απόφοιτος του 7ου Λυκείου Πατρών, έχοντας σπουδάσει πριν αρκετά χρόνια στην Κρήτη και έχοντας κάνει οικογένεια με την γνωστή Πατρινή Πάτυ Πετροπούλου, αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να γίνει αγρότης.

Ασχολείται με πολλές και διάφορες αγροτικές δουλειές, ζώντας μαζί με σύντροφο του και τα δύο τους παιδιά στον Αλισσό, ενώ η βασική ενασχόληση του είναι η καλλιέργεια ροδιού σε κτήματα που έχει στην Χαραυγή Αχαΐας.


Το Vice και ο δημοσιογράφος Αντώνης Ντινιάκος φιλοξενήθηκε στο σπίτι του Κώστα Μπινιέρη και έζησε από κοντά την αίσθηση του πραγματικού Survivor, πηγαίνοντας μαζί του στις αγροτικές δουλειές του Πατρινού καλλιεργητή – παραγωγού.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μπινέρης ανέλυσε όλες τις δυσκολίες που έχει ένας καλλιεργητής που προσπαθεί να ζήσει μέσα από την πρωτογενή παραγωγή, την έμφαση που θα πρέπει να δώσει η χώρα σε αυτή την μορφή οικονομίας, μιλώντας παράλληλα για τους λόγους που τον οδήγησαν στη γη, τονίζοντας ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος από αυτό που κάνει και από την νέα του ζωή.

O δημοσιογράφος εργάστηκε μαζί με τον αγρότη Κώστα Μπινιέρη, τον κτηνοτρόφο Σπύρο Τζαβέλλα και τον μελισσοκόμο Μάρκο Λορέντζο, για μία εβδομάδα και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει κατά πόσο ισχύει ή όχι η ωραιοποιημένη εικόνα της απλής, αγροτικής καθημερινότητας.

Δείτε εδώ την εκπομπή του Vice.

(Οι κάτω φωτογραφίες είναι από την Πάτυ Πετροπούλου)