14 Μαΐου, γιορτή της μητέρας και οι μανούλες γιορτάζουν.

Ο ρόλος της μάνας αποτελεί την κορύφωση της γυναικείας φύσης, είναι το πρόσωπο που για τους περισσότερους από εμάς όχι μόνο κινεί τα νήματα, αλλά αποτελεί έναν από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες διαμόρφωσης του χαρακτήρα μας και της προσωπικότητα μας.

Η μάνα είναι η κορύφωση της γυναίκας και του θηλυκού στοιχείου, όμως ταυτόχρονα είναι πολλά περισσότερα πράγματα από αυτό. Είναι ο παιδαγωγός μας, το αποκούμπι μας, η ανοικτή αγκαλιά που ξέρουμε ότι θα είναι πάντα εκεί, δίπλα μας, συμπαραστάτης σε ότι κάνουμε και συνοδοιπόρος μας.

Δεν είναι λίγοι λοιπόν αυτοί που έσπευσαν από νωρίς την Κυριακή το πρωί στα ανθοπωλεία της Πάτρας για να αγοράσουν ένα λουλούδι για την μαμά τους. Μικροί και μεγάλοι. Άλλοι πάλι δεν παρέλειψαν να ανεβάσουν σχετικά post, με φωτογραφίες και κάρτες από το διαδίκτυο που αποτυπώνουν την σημαντικότητα της αξίας της μάνας.

Σήμερα η εποχή έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη την μάνα. Το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας (και ειδικότερα η περιοχή μας) λόγω της κρίσης, δείχνει ότι όλο και λιγότερες γυναίκες αποφασίζουν να γίνουν μανάδες.

Το φαινόμενο αυτό από μόνο του δείχνει τη μιζέρια των χρόνων που ζούμε και αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την απελπισία του σύγχρονου ανθρώπου. Γιατί αν μια γυναίκα δεν μπορεί ή δεν θέλει να γίνει μάνα, τότε δεν μπορεί ή δεν θέλει να συνεχίσει την ζωή που έχει. Και μία ζωή χωρίς συνέχεια, είναι μία ζωή κλειστή και απομονωμένη.

Για αυτό ας γιορτάσουμε τις μανούλες μας. Τις παλιές, τις νέες και εκείνες που έρχονται…