Στόχος έγινε για μία ακόμη φορά το δημοτικό κοιμητήριο της Αμαλιάδας στην περιοχή της Φραγκαβίλλας, καθώς άγνωστοι ‘σάρωσαν’ μεγάλο αριθμό τάφων στη δυτική πλευρά, αναζητώντας προφανώς λάδι ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο.

Όπως αναφέρει το patrisnews, συγγενείς των θανόντων αντίκρισαν έκπληκτοι τους αποθηκευτικούς χώρους των τάφων παραβιασμένους και στις περισσότερες περιπτώσεις οι άγνωστοι είχαν αφαιρέσει μπουκάλια με ελαιόλαδο, που το έχουν για να ανάβουν τα καντήλια.

Με αιχμηρό αντικείμενο

Πέραν των όσων αφαίρεσαν όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις κατέστρεψαν τις πορτούλες από τους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς τις παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές και σημαντικό το κόστος επιβάρυνσης για τους συγγενείς των θανόντων, οι οποίοι μέσα στον πόνο τους βρίσκονται αντιμέτωποι και με τους διαρρήκτες.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι οι διαρρήκτες ήταν και επιλεκτικοί, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις ναι μεν παραβίασαν τις αποθηκούλες, ωστόσο δεν αφαίρεσαν κάτι. Και αυτό γιατί δεν βρήκαν μέσα γεμάτα τα μπουκάλια με λάδι και είπαν να… μην κάνουν τον κόπο! Προτίμησαν να αφαιρέσουν μόνο τα μπουκάλια που ήταν γεμάτα με λάδι.

Εκτιμάται ότι οι διαρρήξεις σημειώθηκαν μετά τη δύση του ηλίου, όταν δεν υπάρχει κανένας μέσα στο χώρο και είναι πρόσφορο το έδαφος για παράνομες πράξεις.

Αγανάκτηση

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο κοιμητήριο μπαίνει στο στόχαστρο διαρρηκτών. Κατά διαστήματα καταγράφονται διάφορες περιπτώσεις με άγνωστους δράστες, οι οποίοι είτε παραβιάζουν τους αποθηκευτικούς χώρους και αφαιρούν μπουκάλια με λάδι και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους φανεί χρήσιμο, είτε αφαιρούν καντήλια και λιβανιστήρια, είτε κλέβουν λουλούδια- πολλές είναι οι γλάστρες οι οποίες κατά διαστήματα έχουν κάνει φτερά- είτε απλώς προκαλούν φθορές.

Οι συγγενείς των εκλιπόντων δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους, αφού πολλές φορές που πηγαίνουν στο κοιμητήριο αντιμετωπίζουν και μια δυσάρεστη κατάσταση και είναι πολλές οι διαμαρτυρίες αναφορικά με το γεγονός ότι δεν έχει οριστεί φύλακας από το δήμος, έτσι ώστε να μην εισέρχεται οποιοσδήποτε στο χώρο για να κλέψει και να καταστρέψει. Αρκετοί έχουν κληθεί να καταβάλλουν υψηλά δημοτικά τέλη κοιμητηρίου και επισημαίνουν ότι πληρώνουν αλλά… οι παροχές από το δήμο είναι μηδενικές. Καλούν δε  και την αστυνομία να κάνει περιπολίες στην περιοχή, έτσι ώστε να αποφευχθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.